Торік на Львівщині зафіксували рекорд інсультів за добу. Чи частішають ці випадки й надалі

3055 0
Раніше людина з підозрою на інсульт переважно залишалася вдома, але зараз такі пацієнти повинні негайно бути госпіталізовані у лікарню.
Фото умовне / Pexels

Фото умовне / Pexels

Наприкінці минулого року в Обласному центрі екстреної медичної допомоги зареєстрували рекордну кількість інсультів за добу – 49. Тенденція до почастішання випадків інсультів та інфарктів є й надалі. Про це під час інтерв’ю Tvoemisto.t повідомила очільниця департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Наталія Літвінська. 

Читайте також: Що зміниться для пацієнтів. Інтерв’ю про медицину Львівщини

«Тенденція до почастішання випадків інсультів та інфарктів є, але треба розуміти, що тепер швидка допомога госпіталізує усіх пацієнтів з підозрою на інсульт, який у подальшому може не підтвердитися у закладі охорони здоров’я». 

Водночас, слід констатувати, що спостерігається тенденція до зростання кількості серцево-судинних захворювань. На це впливає також і ситуація в країні – люди більше хвилюються, не всі правильно профілактують гіпертонічну хворобу. Якщо в людини гіпертонічна хвороба, вона має вести щоденник контролю тиску, щодня вживати ліки, щоб не відбувся його стрибок, який може спровокувати інфаркт або інсульт.

Але, з другого боку, каже Наталія Літвінська, в області почали краще їх діагностувати. У кожній кластерній лікарні створені відділення екстреної медичної допомоги. Раніше людина з підозрою на інсульт переважно залишалася вдома, її старалися не транспортувати. З часом підходи до лікування інсульту змінилися, і тепер такі пацієнти повинні негайно бути госпіталізовані у лікарню. 

Читайте також: Скільки сімейних лікарів є на Львівщині та яку зарплату вони отримують

Детальніше про те, як змінилася мережа медичних закладів у Львівській області, які лікарні реорганізували, від чого найчастіше помирають жителі області та чому медики фіксують рекордну кількість інсультів читайте в інтерв'ю з Наталією Літвінською за посиланням.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!