У Бориславі у храмі Покрови Пресвятої Богородиці вперше відслужили літургію отці ПЦУ

2599 0
Раніше було вирішено будівлю храму тимчасово опечатати.
Фото: Бориславська міська рада

Фото: Бориславська міська рада

Сьогодні в храмі Покрови Пресвятої Богородиці у Бориславі священнослужителі Православної Церкви України відслужили першу Святу Літургію, про це повідомляє Бориславська міська рада.

Парафією церкви тепер опікуватиметься намісник монастиря Преображення Господнього ієросхимонах Євсевій Біленський.

Уже завтра, 23 квітня, у храмі Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ відбудеться Божественна літургія. Початок – об 11:00. Розклад наступних Богослужінь буде повідомлено згодом.

Громаду закликають приходити до храму, відвідувати святі літургії та молитися уже у лоні Православної церкви України.

Фото: Бориславська міська рада

Нагадаємо, 8 квітня, мешканці Борислава, серед яких були і представники духовенства та військовослужбовці, намагалися переконати парафіян та настоятеля храму Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ мп перейти до Православної Церкви України.

Як згодом повідомила Бориславська міська рада, на позачерговій сесії було вирішено будівлю храму тимчасово опечатати до моменту вирішення спору по суті.

Представники УПЦ московського патріархату та представники Православної церкви України домовилися, що до врегулювання ситуації проводитимуть богослужіння на подвір’ї храму почергово.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!