Київ

У Дніпровському районі у шкільні укриття купили овочерізки по 130 тисяч грн і сковорідку за 700 тисяч грн

1551 0
Навіщо в укриттях такі прилади не ясно
Фото: відкриті джерела

Фото: відкриті джерела

Замість того, щоб закупити для укриттів меблі, системи вентиляції або необхідну питну воду, Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації закупило овочерізки за 130 тис. грн за штуку. Про це повідомив депутат Київради Леонід Ємець. 

Тендер оголошено як «Комплекти обладнання для обробки продуктів харчування в укриттях». Дані про нього можна знайти на сервісі Prozorro. Тендер був оголошений на 12 овочерізок Robot Coupe CL50 на суму 1 583 496 гривень. Ціна однієї овочерізки із комплектом насадок становить 131 958 гривень. Цей кухонний прилад оснащений слайсерами для нарізки соломкою, кубиками, нарізки картоплі-фрі, а також набором для приготування пюре.

Також у Дніпровському районі Києва для укриття в одному з ліцеїв замовили електросковорідку за 720 тис. гривень.

«Коли ми знайшли тендер на закупівлю в укриття електричних овочерізок за 130 тсяч грн штука, я думав більше мене нічого не здивує. Але супер електрична сковорідка з тачскріном і ціною 720 тис. грн за штуку, це навіть для мішленівського ресторану перебор, не те, що для укриття Дніпровського району!» – обурився Ємець. 

Сковорідка, за інформацією на сайті, здатна на одній площині на різних температурах готувати за запрограмованими рецептами вишукані делікатеси. Проте, як зазначив Ємець, чи справді потрібен такий девайс в укритті?

У коментарях українці також не розуміють, навіщо закладам освіти такі дорогі прилади, і дивуються, чи не планують заклади освіти замість того, щоб навчати дітей, відкривати розкішні ресторани.

Нагадаємо, у Києві завершилася позапланова перевірка укриттів. Як виявилося, лише 65% (3041 об’єкт) із них є повністю придатними для використання. Крім того, ще 973 (21%) об’єктів можуть бути укриттями за умови належного облаштування. Загалом було проінспектовано всі 4 655 укриттів і сховищ столиці. Зовсім не відповідає технічним вимогам до приміщень, де можуть бути укриття – 641 об’єкт (14%). 

Нагадаємо, уряд перевірив у Києві всі 4 655 укриттів і називає результати перевірки невтішними, повідомив 10 червня міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін. Вільно доступними виявились менше ніж половина укриттів — лише 44%. Ще 21% доступні протягом 5 хвилин — зазвичай там є чергові, які відчиняють укриття за тривогою. Також тільки 15% придатні без суттєвих зауважень, ще 50% технічно придатні, але їх треба приводити до ладу.

Київська міська державна адміністрація 11 червня, у відповідь на дані уряду повідомила, що в столиці 65% укриттів придатні для використання, і звинуватила уряд у маніпуляції цифрами.

Раніше київський міський голова Віталій Кличко наголосив, що минулого року місто виділило 320 млн гривень, цього року - більш, як 900 мільйонів, а загалом — 1,2 мільярди гривень з міського бюджету районам на облаштування укриттів. Цими коштами розпоряджалися РДА міста.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!