У Києві безплатно лікують катаракту: Адреси

6721 0
Якщо потрібна операція, зробити її можна в одній із шести клінік Києва
Фото УОП

Фото УОП

Операція із заміни кришталика, яка буквально повертає зір людині з катарактою та іншими захворюваннями очей, безплатно виконується для киян у визначених комунальних медзакладах столиці. Про це повідомив Департамент охорони здоров’я КМДА.

Обов’язковим при цьому є медичний висновок щодо необхідності такого оперативного втручання та направлення лікаря.

За інформацією директорки Департаменту охорони здоров’я Валентини Гінзбург, при будь-яких проблемах із зором необхідно якомога раніше звернутися до лікаря-офтальмолога. Він встановить точну причину та призначить лікування.

Якщо операція потрібна, зробити її можна в одній із шести клінік: 

  • КНП «Київська міська клінічна лікарня № 1», телефон для довідок: (044)563-04-74, (098)454-72-18
  • КНП «Київська міська клінічна лікарня № 3», телефон для довідок: (044)540-96-90
  • КНП «Київська міська клінічна лікарня № 4», телефон для довідок: (050)228-44-28
  • КНП «Київська міська клінічна лікарня № 8», телефон для довідок: (044)502-37-51
  • КНП «Київська міська клінічна лікарня № 9», телефон для довідок: (044)467-07-69
  • КНП «Олександрівська клінічна лікарня м. Києва», телефон для довідок:  (044)255-14-75

 

«І операція, і необхідні для неї витратні матеріали будуть для вас безоплатними. Адже для цього заклади забезпечують усім необхідним на виконання заходів  міської цільової програми «Здоров’я киян». Тож якщо хтось, навіть лікар консультативно-діагностичного центру, радить звертатися у приватні клініки, ви маєте знати, що існує безкоштовна альтернатива», – наголосила Гінзбург.

За її словами, таким чином міська влада створює для киян додаткові можливості безоплатного лікування.

«Це є особливо актуальним, коли йдеться про дороговартісні операції, які можуть покращити або повернути людині функції, що відповідають за якість життя. Пропоную киянам, які потребують заміни кришталика, звернутися до лікарні і зробити це. А тим, хто помічає негаразди із зором, – записатися до офтальмолога. В ідеалі, звісно, відвідувати лікаря з профілактичною метою, коли ще нічого не турбує», – порадила Валентина Гінзбург.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!