Київ

У Києві експрацівник військкомату організував схему переправлення призовників через кордон

802 0
У змові брали участь працівники військкоматів та лікарі. Організаторів схеми затримали.
Фото: ДБР

Фото: ДБР

Працівники ДБР спільно із СБУ викрили та повідомили про підозру двом мешканцям столиці в організації схеми з незаконного перетину кордону чоловіками призовного віку. Про це повідомили в пресслужбі бюро.

Слідство встановило, що колишній працівник військового комісаріату та його син продавали охочим довідки військово-лікарської комісії щодо непридатності до військової служби за станом здоров’я. Вартість документа становила від 6 до 7 тис. доларів США. Сума залежала від стану здоров’я та наявності попередніх медичних документів у військовозобов’язаних осіб.

До схеми були залучені працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також лікарі, які фальсифікували медичні документи з історіями захворювань та діагнозів.

Організаторів схеми – батька та сина - було затримано під час передачі 8 тис. доларів США. Раніше була задокументована передача ще 6 тис. доларів США. Сума в 14 тис. доларів США призначалась для виготовлення двох довідок про недієздатність.

Фігурантів підозрюють у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України). Вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжних заходів.

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 9 років.

Нагадаємо, учора співробітники СБУ викрили схему продажу персональних даних українських громадян, серед «покупців» виявилися представники російських спецслужб.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!