Київ

У Києві на Гончара планують облаштувати акустичний парк

775 0
Акустичну інсталяцію встановлять на місці, де стояв радянський пам'ятник

У центрі Києва, на перетині вулиць Олеся Гончара та Богдана Хмельницького створять акустичний парку у сквері, де раніше розташовувався пам'ятник Зої Космодем'янській. Проєкт концептуалізували фахівці від Aranchii Architects.

У реалізації проєкту планується врахувати збереження природного зеленого ландшафту та створення зон для відпочинку, а також центральної еліптичної площі. Основною інновацією парку буде акустична інсталяція на центральній площі, яка буде спроможною фокусувати та відображати звукові хвилі.

Відвідувачі матимуть змогу в певних точках відчувати підсилені звуки навколишнього середовища, подій чи бесід, що відбуваються на іншому кінці інсталяції.

Крім того, частина акустичного парку буде призначена для відпочинку. Ці зони будуть максимально відокремлені від головних пішохідних доріжок, щоб забезпечити більш приватне та спокійне середовище для відвідувачів.

Ідея створення акустичного парку виникла як спроба підкреслити розвиток громадянського суспільства в Україні та змінити призначення площі, де раніше стояв пам'ятник радянському символу. Замість ідола минулого, тепер цей простір буде присвячений спілкуванню та відпочинку, що додає йому особливий шарм.

Раніше, у червні цього року, був демонтований пам'ятник Зої Космодем'янській. Космодем'янська народилась у Тамбовській області Росії - комсомолка, диверсантка, була страчена німцями у роки Другої світової війни в Московській області.  У радянській пропаганді використовувалась, як символ патріотизму і самопожертви.

Фото: Aranchii Architects

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!