У Києві петиція із закликом не встановлювати новорічну ялинку набрала необхідну кількість голосів

821 0
Тепер її має розглянути міська рада.
Київська новорічна ялинка-2021 на Софійській площі. Фото: Українська правда

Київська новорічна ялинка-2021 на Софійській площі. Фото: Українська правда

У Києві петиція із закликом не встановлювати святкову новорічну ялинку набрала голоси для розгляду. Тепер її має розглянути міська влада. 

Авторка петиції зауважує, що недоречно встановлювати ялинку та витрачати кошти на її придбання, монтаж, обслуговування і демонтаж в умовах воєнного стану. 

«Виділені кошти доречніше витратити на допомогу ЗСУ чи допомогу ВПО. Розумію, що свято має бути, але нехай воно буде у кожного вдома, а ми, як свідомі мешканці столиці, в той же час можемо в цьому році обійтися без встановлення головної ялинки країни. Адже наразі головне свято на яке очікує кожен українець – це День Перемоги», – пояснює вона.

На момент публікації новини петиція набрала 6187 голосів з 6000 необхідних для розгляду. 

Читайте також: Масових святкувань на Різдво у Києві не буде, - Кличко

Додамо, що електронна петиція – це сервіс для громадян, який дає змогу донести свої ініціативи до Київської міської ради. У разі отримання 6000 підписів ініціативи розглянуть. Петиції можуть стосуватися будь-якого питання, яке належить до компетенції Київської міської ради, Київської міської державної адміністрації та їхніх структурних підрозділів.

Нагадаємо, раніше міський голова Києва Віталій Кличко сказав, що цьогоріч масових святкувань Нового року та Різдва не буде. Проте влада схиляється до того, щоб святкова ялинка таки була.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!