У Києві під час тривоги на станціях метро можна попросити стільці і питну воду

658 0
Під час тривоги на станціях метро можна отримати стільці і питну воду.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

«Київський метрополітен» запевняє, що під час повітряної тривоги на 46-ти підземних станціях доступні санвузли, питна вода та стільці. Про це повідомляє КМДА.

Для того, щоб скористатися стільцями, необхідно підійти до працівника станції, який у цей час знаходиться на платформі.

Київський метрополітен просить дбайливо ставитись до майна та не забувати повертати стільці працівникам після відбою повітряної тривоги. Також радить брати із собою теплі речі, оскільки на підземних станціях прохолодно.

У столичному метрополітені запевняють, що метро працює в режимі укриття цілодобово. Вночі працює той же вестибюль, що й у денну зміну.

Прохід на станцію в комендантську годину (із 00:00 до 05:00) під час повітряної тривоги такий:

  • при вході в метрополітен як укриття обов’язково необхідно мати документ – посвідчення особи;
  • прохід на станції для укриття забезпечують правоохоронці. Контакт поліції розміщено біля входу. Також для виклику чергового можна скористатися дзвоником біля вхідних дверей.

 

У КМДА просять мешканців столиці не нехтувати сигналом повітряної тривоги та слідувати до найближчого укриття.

Нагадаємо, у березні столичне метро отримало 10 500 розкладних стільців, 1500 ковдр та 1500 матраців від Міжнародної організації з міграції для використання станцій як укриття під час повітряних тривог.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: метро

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!