Київ

У Києві підприємець незаконно заволодів землею на березі Дніпра в Печерському районі, – поліція

702 0
Вартість ділянки становить понад 8 мільйонів гривень.

Фігурант підробив технічну документацію на об’єкти нерухомості та земельну ділянку, які стали підставою для державної реєстрації об’єктів нерухомого майна та вибуття землі громади з державної власності. Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Співробітники річкової поліції отримали інформацію, про те, що невідомі особи незаконно отримали право власності на частину земельної ділянки в центрі столиці. За вказаною адресою поліціянти виявили охоронювану та огороджену територію на прибережно-захисній смузі з виходом на річку Дніпро, на якій розміщувалась база для стоянки суден.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу річкової поліції Олександр Юхта розповів, що до незаконного заволодіння землею громади міста Києва причетний директор однієї з приватних фірм:

«Діючи у змові з іншими співучасниками злочину, фігурант підробив технічну документацію на об’єкти нерухомості та земельну ділянку, які стали підставою для державної реєстрації об’єктів нерухомого майна, та вибуття землі громади з державної власності. Сума завданих збитків громаді міста Києва становить більше 8 мільйонів гривень»– розповів він.

За погодженням із Подільською окружною прокуратурою фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні злочинів та направлено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 1 мільйон гривень.

Санкція статті передбачає до від п'яти до дванадцяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, Шостий апеляційний адміністративний суд Києва задовольнив позов Київради про визнання протиправним рішення про передачу 3 000 га землі Біличанського лісу владі селища Коцюбинське. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!