Київ

У Києві благоустрій зацікавивя будинком «Барбі» на Подолі. Утеплення фасаду відбулось без погодження

1000 0
Районний благоустрій проінспектує об'єкт та оформить припис.

У Києві спалахнув скандал через утеплення з перефарбуванням у рожевий колір надбудови на технічному поверсі модерністського будинку-памʼятки на вул. Костянтинівській, 46/52, що на Подолі. Відповідні фото активно поширилися у соцмережах, а користувачі пов'язали схожість будинку із барбісвіту. 

У Департаменті охорони культурної спадщини КМДА «Твоєму місту» прокоментували, що пофарбований у яскраві кольори будинок не є пам’яткою культурної спадщини.

У Департаменті міського благоустрою КМДА додали, що на роботи з утеплення/перефарбування фасаду власники помешкання повинні були отримати дозвіл у КП «Київблагоустрій». Однак цього зроблено не було. Тому відомство планує відкрити контрольну карту на порушення благоустрою.

«Департамент міського благоустрою не видавав контрольну картку на тимчасове порушення благоустрою та його відновлення у зв'язку з утепленням будинку на вул. Костянтинівській, 46/52 у Подільському районі міста Києва», – зазначили в Департаменті.

Таким чином, врахувавши, що роботи за адресою були проведені самовільно, КП «Київблагоустрій» внесло припис КП «Керуюча компанія Подільського району міста Києва» з вимогою усунути порушення Правил благоустрою міста Києва шляхом надання дозвільної документації на зміну зовнішнього вигляду фасаду будинку за цією адресою.
 

Терміни демонтажу в приписі, не повідомляються. 

 
Відреагували на дії мешканців будинку і в спільноті Ukrainian Modernism.
 

Там розповіли, що на технічному поверсі, що не призначений для житлової експлуатації, заселилися люди та заблокували вхід на дах і до машинного відділення ліфта. Окрім цього, в Ukrainian Modernism вказують, що цегляний будинок має товщі стіни, ніж за стандартом, тож утеплювати його не потрібно. Там закликають суд демонтувати утеплення, яке встановили незаконно, адже для зміни фасаду потрібно отримати дозвіл.

Зазначається, що будинок на вулиці Костянтинівській, 46-52, є частиною ансамблю модерністських кварталів поблизу метро «Тараса Шевченка».

«Це не проста типова панелька. Це будівля з цегли, споруджена за індивідуальним проєктом. Унікальна, з новаторською експериментальною архітектурою», – каже засновник Ukrainian Modernism Дмитро Соловйов.

Будинок на вул. Костянтинівська, 46–52, до «утеплення». Фото: ukrainianmodernism Instagram

Модерністські квартали, до якого входить будинок на вулиці Костянтинівській, 46-52, будували наприкінці 80-х. Автори проєкту – українські архітектори Юрій Шалацький, Леонід Мороз, Тетяна Лазаренко й Ігор Шпара.

В Ukrainian Modernism додають, що фасад — це не власність мешканців квартири, а будь-яке самовільне втручання прирівнюється до реконструкції, тож регулюється законом України. Тому активісти закликали підтримати звернення до Київської міської ради про демонтаж обшивки фасаду.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!