Київ

Київ шостий рік поспіль не може знайти кошти на реконструкцію школи-привида на Подолі, яка не працює 13 років

1282 0
Доки аварійну школу на Подолі не можуть відремонтувати вже шостий рік, учні вимушені відвідувати інші заклади. Сама школа існує лише на паперах.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Києві школа №114, що на Подолі (вул. Кирилівська, 87/89), не приймає учнів вже 13 років і не прийме вчотирнадцяте. У зв’язку з аварійним станом будівлі школи її експлуатацію було зупинено в червні 2010 року. У 2017-му був складений кошторис реконструкції закладу, але місто шість років не може знайти кошти на неї.
 
Сам заклад - спеціалізований, з поглибленим вивченням англійської мови, був побудований у 1952-1954 роках. У Департаменті освіти і науки КМДА на запит «Твого міста» проінформували, що вартість реконструкції будівлі школи станом на 2017-й склала 104,9 мільйона гривень.
 
«Згідно з розпорядженням КМДА від 27.12.2017 № 1699 «Про затвердження проекту «Реконструкція будівлі спеціалізованої школи № 114 на вул. Фрунзе, 87/89 у Подільському районі м. Києва» загальна кошторисна вартість складає 104 913,5 тис. грн», – йдеться у відповіді.
 
Втім станом на липень 2023 року школа не відремонтована. Замовник реконструкції - КП «Київжитлоспецексплуатація». На сьогодні проєкт потребує коригування, на що КП також потребує кошти: за старим проєктом під реконструкцією передбачається повний демонтаж школи та спорудження на її місці чотириповерхової будівлі.
 
Як зазначили у Департаменті, у 2023 році на реконструкцію закладу не передбачено, а «питання щодо реконструкції закладу освіти буде розглянуто після припинення або скасування воєнного стану».
 
Як аргумент додали, що нині війна і «діяльність структурних підрозділів КМДА спрямована на забезпечення роботи критичної інфраструктури та виконання невідкладних (першочергових) робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії росії, зокрема пов'язаних із пошкодженням будівель і споруд».
 
Додамо, у зв'язку з аварійним станом спеціалізованої школи № 114 «окремих несучих конструкцій будівлі» учнів 1, 4 класів для навчання перевели у приміщення школи № 118 «Всесвіт»; 2, 3 класи – у приміщення романо-германської гімназії № 123; 5-11 класи навчаються у приміщенні середньої загальноосвітньої школи № 243.
 
Нагадаємо, у школах Києва триває прийом заяв до перших класів. Оригінали документів можна надсилати до 18 серпня включно. Усі деталі читайте за посиланням.
Ігор Ющенко

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!