Київ

У Київському зоопарку облаштували новий авіарій для родини врятованих папуг жако

670 0
Фахівці зоопарку реабілітували пернатих та сприятимуть охороні виду в природі.
ФОТО: КИЇВСЬКИЙ ЗООПАРК / FACEBOOK

ФОТО: КИЇВСЬКИЙ ЗООПАРК / FACEBOOK

У Київському зоопарку облаштували новий авіарій для родини врятованих папуг жако, які потрапили до зоопарку у 2022 році. Працівники КиївЗоо створили у великому літньому пташиному вольєрі умови, наближені до природних, повідомили у пресслужбі.

Хворих та наляканих птахів до столичного зоопарку привезли співробітники поліції. Майже рік відбувалась їх поступова реабілітація.

Для комфорту птахів у вольєрі є різноманітні присади, іграшки, гілки дерев, годівнички, декоративний фонтанчик та освіжаючий туманно-крапельний розпилювач.

«Важливе значення для їхнього здоров’я має особливий, ретельно підібраний раціон, який складається зі спеціального гранульованого корму, збагаченого всіма необхідними вітамінами та мінералами. А ще — папуги із задоволенням поїдають фрукти, плоди і насіння», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають фахівці КиївЗоо, це досить великі птахи, які виростають до 30-35 сантиметрів і живуть до 50 років, а іноді і більше. В останні роки популяція Жако різко скоротилася. Необмежений вилов птахів із природи та торгівля ними, а також знищення тропічних лісів привели до катастрофічного зниження популяції цих птахів. Наразі виду надано статус «під загрозою вимирання».

Тому головна мета столичного зоопарку – реабілітувати пернатих та навчити людей тому, що утримання птахів має бути компетентним і сприяти охороні виду в природі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!