Лікарні Львова заповнені пацієнтами на 40%. У місті запевняють, що запаси ліків є

2128 0
При потребі для хворих чи поранених можуть розгорнути ліжка у денних стаціонарах львівських поліклінік.
Фото: Володимир Барчук

Фото: Володимир Барчук

До лікарень Львова від початку повномасштабної війни Росії проти України госпіталізували більше, ніж пів тисячі внутрішньо переміщених осіб. До поліклінік за допомогою звернулись понад 4 300 людей. Місць у лікарнях, як і медичного персоналу, вистачає, заповненість стаціонарів місцевих медзакладів становить 40%. Про це у коментарі для Тvoemisto.tv повідомила керівниця управління охорони здоров’я ЛМР Леся Кобецька.

«Увесь медичний персонал працює на місцях. Місць у наших лікарнях достатньо, заповненість пацієнтами зараз становить близько 40%. Запас ліків, медичних препаратів є. Через воєнний стан дещо зменшилася відвідуваність у поліклініках, але всі працюють. Якщо у Львові постане питання надання допомоги великій кількості пораненим, будемо задіювати всіх медпрацівників. У наших поліклініках є денні стаціонари, то ж за потреби їх також задіюватимемо і розгортатимемо там ліжка», – каже вона.

Читайте також: На першій лінії. Медик, який допомагає лікувати онкохворих діток під час війни

За її словами, починаючи від кінця лютого і до сьогодні, до лікарень Львова госпіталізували 528 внутрішньо переміщених осіб. За учорашню добу, 17 березня, поступило 38 таких людей, з них 10 – діти. Також звернулося 100 вагітних жінок (за останню добу 4), львівські пологові будинки вже прийняли 29 пологів (народилося 30 дітей), за учора відбулися одні пологи.

Що стосується амбулаторної допомоги, то від початку війни звернулося 4 310 людей, з них 781 – за останню добу. Вагітних було 305, а дітей – 470. Мобільні бригади, які виїжджають у місця, де тимчасово проживають внутрішньо переміщені люди, надали допомогу 4 116 особам, 278 – за останню добу.

Нагадаємо, що у Львові відкрили польову лікарню швидкої допомоги на паркінгу одного з торгово-розважальних центрів. Отримати безкоштовну медичну допомогу зможуть вимушено переміщені особи або ті, хто постраждали від військового конфлікту. Надаватимуть невідкладну, хірургічну допомогу, стаціонарні та амбулаторні послуги та послуги для жінок та дітей, включно з акушерством.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!