У Львові на Героїв Майдану відновили ще одну дерев’яну браму

1969 0
Історичні двері реставрували близько 5 місяців.

У будинку на вул. Героїв Майдану, 5ц у Львові відновили дерев’яну браму. Реставратори працювали близько 5 місяців, щоб повернути вхідним дверям автентичний вигляд. Про це повідомляють у Бюро спадщини.

Читайте також: У Львові відреставрували браму до королівської кам'яниці

Майстри підняли дверну коробку, також замінили прогнилі частини внизу конструкції та поріг. Крім того, виготовили копію металевої ручки та елементи металевих граток з оригінального матеріалу – нейзильберу, яких частково бракувало. У брамі також замінили скло.

Зі слів реставратора Олександра Савчука, більшість часу зайняв пошук оригінального матеріалу, з якого виготовлена фурнітура – його тепер не виготовляють, через що пошуки ускладнилися.

Читайте також: У Львові відновили одну із найвищих та найцінніших брам середмістя. Фото

Вартість реставраційних робіт становила 54 740 грн. Реставрація брами відбувалася у межах міської програми співфінансування, відповідно до якої мешканці вклали 30% від потрібної суми – 16 422 грн.

Додамо, що це вже не перша відновлена брама на вул. Героїв Майдану. Раніше тут відреставрували двері в будинку №40.

У Львові працює три програми співфінансування реконструкції історичних брам, вікон та балконів. Також напрацьовують четверту. Міська рада співфінансуватиме відновлення дворів в історичному ареалі міста.

Фото з сайту Бюро спадщини

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!