У Львові на перехресті Шевченка – Ярослава Мудрого пішоходи і велосипедисти наразі матимуть спільну доріжку

1331 0
Одним із найоптимальніших варіантів врегулювання велоруху на ділянці є продовження існуючої велодоріжки.
Фото: Дем

Фото: Дем'ян Данилюк

У Львові на перехресті вулиць Ярослава Мудрого та Шевченка тимчасово вводять велопішохідну доріжку, поки не вирішать питання з проїздом велосипедистів. Про це повідомили у ЛКП «Львівавтодор».

Однак в підприємстві зазначили, що одним із найоптимальніших варіантів врегулювання велоруху на ділянці є продовження існуючої велодоріжки до опори контактної мережі і перехід в спільну смугу з приватним транспортом. 

Станом на зараз ЛКП «Львівавтодор» готує кориговану схему організації дорожнього руху на перехресті вул. Шевченка – Ярослава Мудрого, що передбачає винесення велодоріжки на смугу руху та окреме світлофорне регулювання велоруху спільно з фазою руху громадського транспорту. Ці зміни ОДР ще потребують погодження Управлінням патрульної поліції у Львівській області.

Читайте також: У Львові на вулиці Шевченка змінили організацію дорожнього руху

Фахівці підприємства пропрацьовували різні варіанти, серед яких можливість демонтажу чи перенесення опор контактної мережі на тротуарі для продовження велодоріжки до перехрестя вул. Шевченка – Ярослава Мудрого. Однак з’ясувалося, що жоден із цих двох варіантів неможливо реалізувати. Це зокрема підтверджують результати шурфування наявності комунікаційних мереж, якими ми з вами ділилися раніше. Тож наразі ми зупинилися на продовженні велодоріжки із переходом у спільну смугу з приватним транспортом.

Нагадаємо, що Управління патрульної поліції у Львівській області погодило схему організації дорожнього руху, яка передбачає заборону лівого повороту з вул. Шевченка на вул. Ярослава Мудрого. Чи це покращило рух, читайте у новині.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!