Як планують врегулювати велорух на перехресті вул. Шевченка – Ярослава Мудрого

806 0
У разі такої реорганізації велосипедисти їхатимуть в одній фазі руху з громадським транспортом.
Фото: Дем

Фото: Дем'ян Данилюк

На відрізку дороги на вул. Шевченка – Ярослава Мудрого планують продовжити велодоріжку до опори контактної мережі і зробити перехід в спільну смугу з приватним транспортом. Про це повідомили в ЛКП «Львівавтодор».

Як зазначили в підприємстві, у разі такого перепланування велосипедисти їхатимуть в одній фазі руху з громадським транспортом. Так вони не конфліктуватимуть ні з транспортними засобами, ні з пішоходами. Коли приватний транспорт стоятиме – велосипеди і громадський транспорт їхатимуть, і навпаки. Перед велосипедним світлофором пропонується змонтувати велоопору для зручності очікування велосипедистів на сигнал та окрема кнопка виклику дозвільного сигналу.

«Безконфліктність також буде забезпечена збільшеними перехідними інтервалами, щоб усі учасники дорожнього руху встигли покинути зону перехрестя. Винесення велодоріжки на смугу руху дозволить підвищити безпеку та зручність руху пішоходів, оскільки не буде спільного руху велосипедистів та пішоходів у найвужчому місці. Збереження двох смуг для приватного транспорту дозволяє зменшити транспортні затримки та черги у напрямку до центру», – йдеться і повідомленні.

Читайте також: У Львові на вулиці Шевченка змінили організацію дорожнього руху

Наразі це рішення потребує погодження Управлінням патрульної поліції у Львівській області.

Нагадаємо, що Управління патрульної поліції у Львівській області погодило схему організації дорожнього руху, яка передбачає заборону лівого повороту з вул. Шевченка на вул. Ярослава Мудрого. Чи це покращило рух, читайте у новині.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!