Компанія, що пов'язана із депутатами міськради, продала 22 га землі у Львові

2329 0
Львівська міськрада раніше безкоштовно роздала ділянки членам садового товариства «Підголоско», пов'язаних з депутатами міськради Юрієм Ломагою та Олексієм Різником.
Фото умовне/Під Голоском

Фото умовне/Під Голоском

Компанія «ФЛО Львів» розпродала всі земельні ділянки загальною площею 22 га. Їх Львівська міськрада безкоштовно роздала ділянки членам садового товариства «Підголоско», пов'язаних з депутатами міськради Юрієм Ломагою та Олексієм Різником, пишуть «Наші гроші.Львів».

Ділянки садовому товариству «Підголоско» поступово виділяли протягом чотирьох років. Керівником та співзасновницею кооперативу «Підголоско» була Мирослава Дроздовська, прописана за однією адресою з дітьми Юрія Ломаги, який з 2020 року є депутатом Львівської міськради від «Європейської солідарності». Землю отримали також родичі ще одного депутата міськради від тієї ж партії Олексія Різника.

За оцінками видання, за всі ділянки виручили близько 190 млн грн. Новими власниками ділянок стали ТОВ «Портерра Груп», ТОВ «Лінтер-Пласт», ТОВ «Моноленд», ТОВ «Арктос-Ленд», ТОВ «Леотренд». Усі ці компанії об’єднані спільними бенефіціарами – це Андрій Угрин, Андрій Криницький і Ярослава та Ірина Вітики, а їх, своєю чергою, пов’язує спільний будівельний бренд «Аурум».

Читайте також: Суд повернув громаді 2,5 га земель парку «Голосіївський»

Кооператив ліквідували 19 січня цього року, але перед тим ділянки перейшли у власність у «Мистецько-виставкова галерея «Простір». Згодом компанію перейменували на «ФЛО Львів». Її створив Юрій Ломага, але згодом компанію переписали на Ореста Білька, який вирішив ліквідувати її 7 квітня 2023 року. Кредитори мають заявити про свої вимоги до 7 червня.

Нагадаємо, що Господарський суд Львівської області задовольнив позов Львівської міськради до ТОВ «Будівельна компанія «Львівторгбуд» і зобов’язав виплатити 1,4 млн грн боргу за орендну плату за користування ділянкою по вулиці Тернопільська, 21, плюс додаткову пеню та донарахування. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!