У Львові реставратори відновили браму за спогадами мешканців. Фото

1580 0
Дубову чотириметрову браму фахівці виготовляли близько місяця.
Фото: ЛКП "Бюро спадщини"

Фото: ЛКП "Бюро спадщини"

У Львові, в будинку на вулиці Лисенка, 3, що біля підніжжя Високого замку, встановили нову браму замість металевих воріт. Про це повідомляє ЛКП «Бюро спадщини».   

Читайте також: Біля Цитаделі у Львові відновили історичну браму. фото до і після

«Ще 30 років тому тут стояла оригінальна австрійська брама, але її замінили на іншу. Нову дубову браму ми відтворювали за спогадами мешканців, які ще її застали. Висота брами понад чотири метри – це найбільші двері, з якими мені доводилося працювати» – розповів реставратор Ростислав Малецький.

Нову браму виготовили у співфінансуванні з мешканцями. Загальна вартість реставраційних робіт 108 тис грн. Місто оплатило майже 76 тис.

Нагадаємо, цього року місто планує відреставрувати щонайменше 40 дверей в будинках, в історичній частині міста. При реставрації брам 70% вартості робіт оплачують із міського бюджету, 30% – платять мешканці.

Фото Бюро спадщини



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!