У Львові за понад пів млн грн реставрують балкони із Атлантами на давній кам'яниці

1246 0
Загальна вартість цього проєкту становить понад 500 тисяч гривень.
Фото: Наталія Алєксєєва

Фото: Наталія Алєксєєва

У Львові на вулиці Гоголя, 10 на кам'яниці 19 століття розпочали реставрувати балкони, який тримають Атланти. Про це повідомила керуюча справами львівського виконкому Наталія Алєксєєва.

«Стартували роботи з реставрації балконів на вулиці Гоголя, 10. Після павзи понад рік у зв'язку з агресією русні врешті відновила свою роботу Програма спвфінансування реставрації балконів у будинках пам'ятках: мешканці вносять 10 000 грн. за кожен балкон, решта  кошти міста або грантові», – зазначила вона.

Читайте також: Біля Стрийського парку відреставрували ще одні історичні двері. Фото до і після 

За словами Наталії Алєксєєвої, загальна вартість проєкту становить понад 500 тисяч гривень. Окрім того, станом на сьогодні вже виготовили документацію на 14 наступних об'єктів, що потребують реставрації.

Нагадаємо, у Львові відреставрували автентичні вікна на сходовому майданчику будинку на вулиці Вітовського, 37. Вартість реставраційних робіт становила майже 58 тисяч гривень.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!