З вересня львів'яни зможуть відреставрувати історичні брами та вікна у співфінансуванні

1133 0
Заявки потрібно подавати через Центри надання адміністративних послуг винятково у дні з 1 до 15 вересня.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

З 1 вересня розпочинають новий набір заявок від мешканців для участі в Програмі співфінансування оновлення історичних вікон і брам. Учасники можуть подати заявку, якщо їхній будинок розташований у межах історичного ареалу Львова, а його вік – не менше 80 років. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Заявки потрібно подавати через Центри надання адміністративних послуг винятково у дні з 1 до 15 вересня. 

При реставрації брам 70% вартості робіт будуть оплачені з міського бюджету, 30% – сплачують мешканці. При відновленні вікон 60% сплатить місто і  40% - мешканці. А при заміні пластикових вікон на дерев’яні, частка співфінансування становить 50% на 50 %.

Як взяти участь у програмі

1. З’ясуйте чи ваш будинок знаходиться у межах історичного ареалу Львова, а його вік – не менше 80 років.

Дізнатися чи ваш будинок у межах історичного ареалу Львова можна за посиланням. В пошуку потрібно обрати /Адресний реєстр та вказати адресу.

2. Поговоріть із сусідами та дізнайтеся чи усі погоджуються внести свою частку співфінансування, а саме 30% від загальної вартості робіт.

Кожні двері унікальні і потребують різного об’єму втручання. Зазвичай, вартість реставрації дверей коливається у межах 60-90 тис. грн. Однак остаточна ціна формується після експертизи фахівцями.

3. Якщо усі мешканці готові взяти участь у Програмі, представнику ініціативної групи потрібно завантажити заяву, заповнити її та відправити у територіальний підрозділ Центру надання адміністративних послуг Львова. Також потрібно додати завірену (Заявником) копію поверхового плану будинку, де потрібно самостійно відзначити відповідні дверібраму (можна отримати в ЖЕКу, ОСББ).

4. Упродовж 30 календарних днів заявка буде розглядатися. За цей час фахівці оглянуть двері будинку. 

5. Якщо все добре, заявку включають у чергу на проведення робіт та підписуємо договір, коли наблизиться черга. Після цього мешканці мають сплатити свою частку співфінансування на рахунок підрядника.

Читайте також: У Львові відновили автентичну браму. Фото до і після

6. Майстер розпочинає працювати з дверима: знімає їх та відвозить у майстерню. У цей час встановлюють тимчасові двері. Зазвичай робота триває від одного до трьох місяців: усе залежить від складності робіт.

7. Коли майстер буде готовий показати оновлені двері, мешканці разом з представниками ЛКП «Бюро спадщини» оцінюють роботу та підписують акти виконаних робіт.

Нагадаємо, що 13 серпня, близько 23:00, на вул. Під Дубом, 2 впав балкон на четвертому поверсі. На ньому в цей момент перебував 43-літній власник квартири, який загинув від важких травм.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!