У Львові відзначають 150-річний ювілей з дня народження Лесі Українки. Програма заходів

1511 0
Упродовж дня у Львівській обласній бібліотеці для дітей триватиме відеомарафон «Лесині читання».
фото: освіта нова

фото: освіта нова

25 лютого вся Україна відзначає 150-річниий ювілей від дня народження української письменниці, перекладачки, фольклористки, культурної діячки Лесі Українки. На Львівщині з цієї нагоди проведуть низку заходів. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Програма заходів

Сьогодні впродовж дня у Львівській обласній бібліотеці для дітей триватиме відеомарафон «Лесині читання» (за участі бібліотек Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької областей)

Також о 10:00 у Львівській обласній бібліотеці для дітей презентують книгу Наталки Малетич «Леся. Мандрівний клубочок». Книжку до 150-ліття Лесі Українки видало видавництво «Портал». Це нон-фікшн видання для підлітків з яскравими та стильними ілюстраціями художниці, яке показує інший образ письменниці, живий та привабливий, — замість забронзовілого й ідеалізованого. 

Читайтн також: Нацбанк вводить в обіг нову пам'ятну монету. Фото

Цього ж дня о 14:00 у Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка відбудеться виставка однієї світлини Лесі Українки «Цвіт папороті» та мистецьке дійство від гурту Kurbasy.

О 15:00 у Львівській обласній організації Національної спілки письменників України відбудеться нагородження переможців міського літературного учнівського конкурсу «Лесиними стежками».

О 16:00 у Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка  презентують виставку робіт Юрія Ямаша «Труш малює Лесю»

Окрім того, о 19:00 у Львівському академічному драматичному театрі імені Лесі Українки відбудеться виставка та благодійний аукціон #ДивоЛеся.

О 19:00 у Львівському академічному обласному театрі ляльок відбудеться прем’єра моновистави «Розмова» від творчої майстерні «Театр у кошику» (за оповіданням Лесі Українки).

Читайте також: Львівську оперу, номіновану на шевченківську премію, можна переглянути онлайн

26 лютого, 19:00, у Львівському академічному театі ім. Леся Курбаса відбудеться вистава «Апокрифи» (за драматичними етюдами «На полі крові» та «Йоганна, жінка Хусова» Лесі Українки).

27 лютого, 17:00, Львівська національна філармонія ім. М. Скорика презентує Музично-поетичну програму «…Порвалася нескінчена розмова» (вокальні твори на поезію Лесі Українки, поезія) За участі АІА «Високий замок», солістів, читців.

2 березня, 19:00, у Львівській національній  філармонії ім. М. Скорика відбудеться концерт «TRIBUT Леся Українка» (хорові твори на поезію Лесі Українки).За участі Галицького академічного камерного хору.

5 березня, 18:30, у кінотеатрі «Планета кіно» (ТЦ «Форум Львів») відбудеться показ відеоверсія театральної вистави «Камінний господар» «Театру на Подолі» за п’єсою Лесі Українки.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!