У Львові виявили самовільне захоплення земельної ділянки, частина якої має йти на аукціон

4409 0
На ділянці незаконно зрізані дерева, встановленні паркан і бетонні блоки, також облаштовані в'їзди та виїзди.
Фото: департамент містобудування ЛМР

Фото: департамент містобудування ЛМР

У Львові на вулиці Єрошенка виявили самовільне захоплення земельної ділянки. Зокрема, невідомі зрізали дерева, розчистили територію, встановили паркан та бетонні блоки. Частину землі, якою незаконно заволоділи, місто запланувало виставити на земельний аукціон. Про це повідомив заступник міського голови Любомир Зубач.

Читайте також: Понад десяток дерев пошкодили невідомі на «Кортумовій горі» у Львові

З його слів, нещодавно управління держконтролю за використанням та охороною земель департаменту містобудування вже фіксувало самовільні земельні роботи на Кортумовій горі. Тепер ще один випадок – неподалік, на вулиці Єрошенка, де ділянка прилягає до вулиці Чубинського. Після звернення мешканців спеціальна комісія склала акт про порушення.

«На ділянці площею 0,13 га порушено верхній шар грунту, знищено щонайменше 10 дерев, ще кілька дуже пошкоджено, завезено бетонні блоки, саму ділянку обгородили і навіть облаштували два заїзди-виїзди.

Жодних документальних підтверджень, що були хоч якісь рішення щодо розробки документації із землеустрою. А отже, це самозахопленння ділянки, частина якої за ухвалою Львівської міськради затверджена як така, що має йти на земельний аукціон», – зазначив Любомир Зубач.

Читайте також: Ще одну ділянку у промзоні «Сигнівка» у Львові виставлять на аукціон

Він додав, що у реєстрі речових прав за адресою на вул. Єрошенка, 25а зареєстрований житловий будинок, проте насправді це «будинок-примара», оскільки на даному місці його немає. Зі слів Зубача, за рішенням суду на підставі спору та укладеної мирової угоди зареєстроване право власності на будинок, однак районна адміністрація не присвоювала адреси такому об’єкту. Наразі з усіма задокументованими матеріалами працюють правоохоронці, також Львівська міська рада планує оскаржувати в суді первинну реєстрацію цього будинку.

Юлія Осим

Фото управління держконтролю за використанням та охороною земель департаменту містобудування ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!