У Львові завершують реставрацію скульптури фонтана «Івасик-Телесик»

920 0
Вартість реставраційних робіт скульптури та фонтану складає близько 200 тисяч гривень.
ФОТО: ЛЬВІВ. МІСТОБУДУВАННЯ

ФОТО: ЛЬВІВ. МІСТОБУДУВАННЯ

У Стрийському парку вже понад місяць реставрують скульптуру «Івасик-Телесик». Над реставрацією працює скульптор-реставратор Андрій Федоришин з колегами.

Джерело: Львівська міська рада

«Зараз ми чекаємо, щоб усе висохло і будемо наносити на скульптури вже фінішну фарбу. Коли вона висохне, будемо приступати до робіт із чашею фонтана. За добрих погодних умов до 10 днів завершимо усі роботи», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Цьогоріч у розвиток індустріального парку на Львівщині планують інвестувати до 3 млн євро

Керівниця Стрийського парку Олена Мазурик каже, що скульптури фонтану знищились через відвідувачів, які перетворили його на атракцію, залазили всередину з малими дітьми. Надалі планують розвісити оголошення і поставити спеціальні таблички, аби припинити це. Вартість реставраційних робіт скульптури та фонтану складає близько 200 тисяч гривень.

Додамо, що торік водограй, якому більше, ніж пів століття, пошкодили відвідувачі, коли намагалися сфотографуватися. Так, деякі скульптури пошкоджені повністю, інші – потребують заміни певних частин. 

Нагадаємо, що у Стрийському парку Львова облаштують простір імені Героя Артемія Димида. 27-річний воїн загинув на фронті влітку минулого року під час обстрілу поблизу Донецька.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!