Київ

У Пущі-Водиці доглядач кладовища виплатив понад 1,5 млн гривень «мертвим душам»

491 0
Працівникам, які не виконували посадові обов’язки, безпідставно нараховували заробітну плату

Столичні правоохоронці повідомили про підозру у службовій недбалості з тяжкими наслідками в.о. доглядача Пуща-Водицького кладовища, який виплатив фіктивним прибиральникам понад 1,5 млн гривень зарплати.  Про це  повідомила Київська міська прокуратура.

Слідство встановило, що виконувач обов’язків доглядача кладовища у Пущі-Водиці протягом 2020-2023 років не контролював роботу прибиральників кладовища, які насправді не виконували свою роботу.

Зазначається, що водночас працівникам, які не виконували посадові обов’язки, безпідставно нараховували заробітну плату. 

«Фактично “мертві душі” отримали зі столичного бюджету понад 1,5 млн гривень, що призвело до завдання Київській міській раді майнової шкоди на цю суму», – йдеться в дописі.

В. о. доглядача Пуща-Водицького кладовища Спеціалізованого комбінату підприємств комунально-побутового обслуговування повідомлено про підозру у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Нагадаємо, у жовтні минулого року правоохоронці повідомили про підозру у розкраданні за такою схемою колишньому директору ритуальної служби Києва Олександру Голубу. Слідство встановило, що він привласнив майже 32 млн гривень. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!