У Стразбурзі на фестивалі використовують російські наративи про Україну, – Ткаченко

875 0
росія використовує культуру як зброю, знищуючи культурну спадщину України, яка є важливою частиною всесвітньої спадщини, намагається заперечити існування українського народу і веде геноцидну війну.
Фото: Інститут масової інформації

Фото: Інститут масової інформації

Використання Festival Arsmondo Slave, який пройде в Стразбурзі термінів російської пропаганди «слов’янський світ», «слов’янський всесвіт», є небезпечним, на цьому наголошує міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За його словами, на превеликий жаль деякі міжнародні культурні події на другий рік повномасштабної війни в Європі продовжують використовувати російські наративи та намагатись об’єднати непоєднуване – росіян, булорусів та українців.

Зокрема, Festival Arsmondo Slave в Стразбурзі використовує небезпечні терміни російської пропаганди «слов’янський світ», «слов’янський всесвіт», об’єднання слов’ян релігійною, мовною і ментальною спільністю. Якщо 9 років тому складно було пояснити міжнародній спільноті, що ми не братські народи, то після 24 лютого минулого року це, здавалось, стало зрозуміло всім.

Ткаченко зазначиав, використання наративів російської пропаганди говорить лише про те, що ми досі маємо постійно відстоювати своє право на незалежну самоідентифікацію. Адже росія використовує культуру як зброю, знищуючи культурну спадщину України, яка є важливою частиною всесвітньої спадщини, намагається заперечити існування українського народу і веде геноцидну війну.

Також міністр звернув увагу на це українських учасників фестивалю, які своєю участю такий наратив підтримують і тому потім важко пояснити і собі, і міжнародним партнерам, як таке можливо.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!