Як працює Центр для молоді з інвалідністю на Львівщині та скільки отримує керівництво КМДА. Підсумки доби

1166 0
Нині 22 липня та 514 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Погляд

Фото: Погляд

Ситуація на фронті: Президент Володимир Зеленський провів Ставку верховного головнокомандувача. Серед основних питань були захист «зернового коридору» і портів, а також піднімалась тема перевірки діяльності роботи війскоматів.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу понад 40 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 16 ударів по районах зосередження противника та 3 – по його ЗРК. Уражено 5 артилерійських засобів на вогневих позиціях та станцію РЕБ окупантів. За добу збито 11 розвідувальних БпЛА.

Читайте також: У Києві інженери створили саморобну дешеву крилату ракету, яка може летіти в радіусі 140 км. Її приблизна вартість створення – $3000.

Та: У Львові начальник військового медзакладу вимагав гроші з пораненого захисника. Чоловік за 1000 доларів пропонував «вирішити» питання щодо звільнення його від подальшої служби.

А також: Допомога ЗСУ. Куди львів’яни можуть задонатити сьогодні. Війна продовжується, а у наших військових є багато потреб.

Акцент дня: «Ми не можемо їм сказати, що вони нікому не потрібні». Тема сталості соціальних послуг доволі нова для України. Ще донедавна була дуже поширена практика «обдаровування» раз на рік, на свята, соціально вразливих категорій населення, а тепер це моветон.

Зараз у пріоритеті більшості громадських організацій та ініціатив постійний супровід цих людей; системна і стабільна робота з надання їм психологічних, освітніх, медичних, реабілітаційних, консультаційних та інших послуг, а на виході – адаптація та інтеграція їх у соціум.

Саме цим і займаються спеціалісти центрів для молоді з інвалідністю благодійних фондів «Карітасу» Стрийської єпархії та «Карітасу» Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Ми поговорили з координаторками цих проєктів Оксаною Ільків та Людмилою Смолень про їхніх підопічних, робочі виклики та потреби, а також про готовність соціуму прийняти до себе людей з інвалідністю.

Читайте також: На Сихові збудують каплицю і недільну школу. Вона буде в районі вулиць Пасічної-Зеленої.

Ключові події:

1. Міністра культури Ткаченка відправили у відставку після скандалу. Президент Зеленський запропонував прем’єр-міністру Денису Шмигалю призначити на цю посаду іншу людину.

Читайте також: Україна за 1 гривню націоналізувала «Сенс Банк». Компанія «АльфаСтрахование» російського олігарха Михайла Фрідмана, який народився у Львові, досі надає послуги росгвардії та підрозділам, що забезпечують охорону російського диктатора путіна.

А також: У «Київавтодор» проводять обшуки. Йдеться про факт привласнення бюджетних коштів.

2. У Львові виділили понад 56 млн грн на відновлення будинків, які постраждали від ракетного удару. А також спростили надання матеріальної допомоги на тимчасове проживання мешканцям зруйнованих будинків.

На цю ж тему: Матеріальну допомогу отримають мешканці 18 із 58 квартир, що зруйновані від ракетного удару у Львові.

Читайте також: У Львові захисників забезпечать тимчасовим безоплатним житлом. Які умови та що потрібно. Відповідне положення прийняли на засіданні виконавчого комітету ЛМР;

3. Шмигаль закликав владу відкласти всі видатки, які не наближають перемогу. Варто зосередитися на пріоритетах, які потрібні для стійкості, оборони, безпеки та виживання держави.

Читайте також: Стало відомо, скільки отримує керівництво КМДА. Згідно із документом, середня зарплата (з усіма надбавками) заступників складає близько 60 тис.грн в місяць. З них посадовий оклад складає – 13-15 тис.грн, щомісячні премії – 25-30 тис.грн. та інші надбавки – 15-17 тис.грн. Ще є щорічна одноразова матеріальна допомога на оздоровлення – близько 70 тис.грн та щорічна соціальна матеріальна допомога – теж близько 70 тис. грн;

4. Прокуратура передала до суду справу про розтрату понад 35 млн грн на будівництві Подільського мосту. Відповідно до висновку експертизи будівельні роботи документально не підтверджується, проте були оплачені комунальним підприємством.

Читайте також: Біля Львова збудують цех для виробництва цигарок. На території також буде адміністративно корпус та завод з виробництва електрокомпонентів для автомобільної галузі.

Та: Будівлю з унікальним для Львова фахверком реконструюють. Там будуть кафе й офіси. Йдеться про вулицю Хмельницького, де збережено дерев’яний елемент;

5. Куди поїхати на вихідні зі Львова. До містечка з чудотворною іконою.  ;Tvoemisto.tv пропонує відвідати Глиняни – одне з найменших містечок України, яке колись було центром килимарства.

Читайте також: Львівська ОВА оголосила тендер на реставрацію стінопису у церкві за 7,5 млн грн. Йдеться про храм у Турківському районі, яка є пам’яткою архітектури національного значення.

Погода у Львові: На вихідних у Львові очікується хмарна погода з короткочасними дощами та грозами. Зокрема, 22 липня хмарно з проясненнями. Невеликі дощі, грози. Уночі 10 – 12°, вдень – до 26° тепла. У неділю, 23 липня, хмарно. Місцями короткочасні дощі. Уночі від 9 до 14°, вдень – до 26°.

Слава Україні! Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!