Угода про «відкрите небо» та будівництво ідустріального парку на Сигнівці. Головне за добу

897 0
Коротко розповідаємо про головні новини минулої доби.

Відкрите небо. Україна та Європейський Союз підписали довгоочікувану угоду про Спільний авіаційний простір, відому як угоду про «відкрите небо». Церемонія підписання відбулась у межах саміту Україна-ЄС сьогодні, 12 жовтня, у Києві. 

Угода про «відкрите небо» має на меті зрівняти у деяких правах українські та європейські авіакомпанії, зняти монополію на окремі маршрути, встановлену двосторонніми договорами, полегшити відкриття нових маршрутів між українськими та європейськими містами, та як наслідок – має зменшити ціни на квитки.

Сторічний музичний магазин. Магазин музичних інструментів «Трембіта» на вулиці Коперника у Львові увійшов до Книги рекордів України за найтриваліший час незмінного місцезнаходження. Йому вже виповнилось 110 років, і Тvoemisto.tv навідалося туди, щоб розповісти, як працює сьогодні унікальний магазин. Детальніше читайте в матеріалі.

Читайте також: Черга зі «швидких» до ізолятора лікарні у Львові, де приймають хворих із Сovid-19. Фото дня

Рекордна кількість звернень у «швидку». Цієї неділі, 10 жовтня, в Україні зафіксували рекордну кількість звернень за номером «103» – понад 44 тисячі викликів за добу. На цей же період припала найбільша за всю історію кількість виїздів бригад екстреної медичної допомоги та відповідно госпіталізацій пацієнтів. У МОЗ пояснюють, що це пов’язано із новою хвилею коронавірусної хвороби Covid-19.

Нові засоби заспокоєння руху у Львові. Цього року у Львові облаштували перші такі засоби заспокоєння руху як берлінська подушка. У серпні вона з'явилася біля школи на вул. Інструментальній, нещодавно також біля навчального закладу на вул. Воробкевича, а наступна запланована на вул. Лінкольна – на місці, де водій автівки збив двох дітей. 

Прощання з Міськом Барбарою. 13 жовтня прощатимуться з львівським музикантом і актором Міськом (Михайлом) Барбарою. Чин похорону правитиметься в Свято-Дмитрівському храмі міста Харкова (вул. Полтавський Шлях, 44) о 14:00. Прощання зі спочилим із 13:30. 

Читайте також: У Львові затвердили програму розвитку промислових зон Сигнівки та Рясного-2

Індустріальний парк на Сигнівці. Компанія «Спарроу Кепітал» представила свій інвестиційний проєкт з будівництва індустріального парку у мікрорайоні Сигнівка. Сьогодні у Львові відбулось урочисте підписання Акту заснування та закладання наріжного каменю під будівництво нового виробничо-складського комплексу та індустріального парку загалом.

 

Мета створення індустріального парку «Спарроу Парк Львів» – забезпечити економічний розвиток та підвищити конкурентоспроможності Львова, Львівського регіону та України в цілому, активізувати бізнес-активності, підвищити рівень зайнятості населення, розвивати сучасну виробничу та логістичну інфраструктури.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!