«Угорщина не постачає зброю Україні, щоб росія не обстрілювала угорців на Закарпатті», – міністр

2053 0
Він заявив, що головна мета Угорщини – не бути залученими до цієї війни будь-яким чином.
ПЕТЕР СІЙЯРТО/ ФОТО З FACEBOOK

ПЕТЕР СІЙЯРТО/ ФОТО З FACEBOOK

Угорщина відмовилася брати участь у поставках західної зброї Україні, щоб не наражати на небезпеку російських обстрілів угорців, які проживають на Закарпатті. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, передає «Європейська правда».

«150 тисяч угорців мешкають у західній частині України. Очевидно, що у разі постачання нами зброї ці поставки будуть ціллю росіян для обстрілів. Ми не хочемо, щоб вони стріляли по регіонах проживання угорців. Ми маємо брати до уваги безпеку Угорщини та угорців»– сказав він.

Читайте також: Орбан оголосив в Угорщині надзвичайний стан через війну в Україні

Міністр заявив, що після цього рішення угорсько-українська частина кордону є найбезпечнішим варіантом перетину.  Він додав, що Угорщина зіткнулася з найбільшим гуманітарним навантаженням в історії країни.

«Ми прийняли 630 тисяч біженців з України. Ми добре дбаємо про них, пропонуємо роботу тим, хто залишається надовго, і освіта для дітей. Ми не очікуємо, що хтось скаже спасибі угорцям. Але чекаємо на одну річ: не провокувати нас, не звинувачувати нас, не говорити про нас погано тільки тому, що ми прийняли одне рішення: не брати участь у доставці озброєння. Чому? Тому ми є сусідніми країнами. Для нас головна мета – не бути залученими до цієї війни будь-яким чином»,  сказав він.

Додамо, що Угорщина блокує нафтове ембарго щодо росії. Раніше Віктор Орбан заявив, що виключає можливість обговорення запропонованої ЄС заборони щодо продажу російської нафти на саміті лідерів наступного тижня, що є новим ударом по зусиллям Євросоюзу отримати підтримку шостого пакету санкцій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!