Україна внесла мережу магазинів Metro до списку міжнародних спонсорів війни

2061 0
Компанія запускає нові проєкти в рф та бере участь в ідеологічних російських ініціативах.
Фото: Getty images

Фото: Getty images

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло мережу магазинів Metro Cash & Carry у перелік міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляється на сайті відомства.

Підставою для такого рішення стало рішення компанії продовжувати діяльність в росії. НАЗК вважає, що менеджмент торговельної мережі демонструє максимальну лояльність до режиму країни-агресора, приймаючи до оплати картки «Мир»,  запускаючи нові проєкти в росії та беручи участь в ідеологічних російських ініціативах.

Читайте також: «Ашан» ізолює російський офіс, інвестиції та постачання припиняють

Минулого року генеральний директор Metro AG Штеффен Гройбель пояснював, що компанія відчуває свою відповідальність за російських працівників, які, на його думку, не винні в агресії проти України, і тому не йде з Росії.

«Я і наша компанія дуже стурбовані війною проти України. Ми особливо переживаємо за наших 3400 працівників та їхні родини, а також наших численних клієнтів, постачальників та ділових партнерів в Україні. Ми також несемо відповідальність за наших понад 10 000 працівників у Росії, які не несуть персональної відповідальності за агресію проти України. Ми продовжуємо підтримувати бізнесові та політичні сили, які працюють над мирним розв'язанням конфлікту», – заявив він тоді.

На початку 2023 року він підтвердив, що Metro AG продовжуватиме операції в росії, попри падіння продаж.

Зазначимо, що у Львові також є кілька магазинів Metro. Зокрема на вулиці Городоцька, 300 та Джорджа Вашингтона, 8.

Нагадамо, нещодавно НАЗК внесло французьку компанію «Ашан» до списку міжнародних спонсорів війни. Підставою для внесення до переліку міжнародних спонсорів війни стало те, що, під час повномасштабного вторгнення росії в Україну компанія відмовилась від припинення фінансування держави-терориста та не закрила свій бізнес в рф. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!