Українці не згодні на умови Путіна, особливо щодо «Л/ДНР» і Криму

2179 0
Крім того, 56% проти заборони на вступ України до НАТО.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Згідно з опитуванням Info Sapiens, яке провели 3-4 березня для Британського дослідницького агентства OРБ, три чверті українців проти визнання Криму російським, ще більше – проти визнання незалежності окупованих територій Донецької та Луганської областей, трохи більше половини громадян – проти відмови від курсу на НАТО, передає УП. 

Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю тільки на територіях, що контролюються Україною. Воно також не охоплює українців, що виїхали за кордон.

79% українців проти офіційного визнання частиною Росії раніше окупованих районів Донбасу. 75% респондентів – проти офіційного визнання Криму частиною Росії.

Водночас, 56% проти заборони на вступ України до НАТО. 67% опитаних готові особисто чинити збройний опір для припинення російської окупації України: зокрема, 78% чоловіків і 59% жінок.

Також 66% українців вважають, що прості росіяни винні в збройній агресії, а 30% – що не винні.

Зазначимо, що Росія для припинення вогню вимагає від України, зокрема, визнання Криму російським, визнання «незалежності» ОРДЛО та відмови від вступу у НАТО.

Читайте також: Жоден лідер світу не відреагував на анонсовані Росією обстріли України, – Зеленський 

Нагадаємо, 7 березня завершився третій раунд переговорів України та Росії, які відбувалися у Біловезькій пущі. Як повідомив учасник української делегації, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, вдалося досягнути позитивних зрушень щодо організації гуманітарних коридорів з територій, де тривають бойові дії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!