Українцям стали частіше відмовляти в «шенгенках». Інфографіка

1729 0
У більшості держав Шенгену суттєво зросла кількість візових відмов громадянам України. Проте українцям почали видавати більше мультивіз.

Європейська комісія оприлюднила офіційні статистичні дані щодо оформлення у 2014 році шенгенських віз громадянам України. Згідно з оприлюдненими даними, минулий рік став «роком проблем» для українських заявників. У низці консульств частка відмов зросла на сотні відсотків. До прикладу, Бельгія відмовляла кожному десятому заявникові: показник відмов у консульстві цієї країни сягнув показника 9,54%.

Досить великим (хоча й меншим, ніж у бельгійців) є показник відмов у Швеції (4,57%), Швейцарії(4,56%), Фінляндії(4,55%), Нідерландах (4,28%).

Читайте також: 7 новин для охочих отримати шен ген у 2015 році

В цілому 16 з 22 держав Шенгену, що мають консульства в Україні, збільшили частоту відмов. Рекордсменом є Фінляндія, яка збільшила кількість відмов в 3,3 рази. Окрім неї, кількість відмов у візах українським заявникам зросла також в консульствах Швейцарії, Іспанії, Португалії, Греції.

У той же час, у 2014 році всі країни «шенгену» збільшили відсоток виданих українцям багаторазових віз: за підсумками року 52,4% усіх виданих в Україні віз були багаторазовими (у 2013 році показник складав 39%). Іспанія збільшила кількість виданих мультивіз більш ніж в 4 рази, Греція – більш ніж утричі. В Італії, Португалії, Чехії та Норвегії зростання склало від 66% до 80%.

Читайте також: Болгарія спростила видачу віз для 4 категорій українців

 

 

 

 

Джерело: Європейська правда


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!