Унікальна вишиванка Катерини Грушевської та спецслужба з очистки озер у Львові. Підсумки доби

1030 0
Нині 19 червня та 481 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЛОР

Фото: ЛОР

Ситуація на фронтіЗа даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу 24 бойових зіткнення.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 12 ударів по районах зосередження окупантів. Уражені 5 зенітно-ракетний комплексів, 2 пункти управління та 2 склади боєприпасів. Також знищені ворожий гелікоптер Ка-52, 3 іранських БпЛА типу «Shahed» та 7 розвідувальних БпЛА.

Сьогодні уночі рф завдала чергового удару ракетами та іранськими ударними БпЛА «Shahed» по Україні. Як повідомив голова громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук, сили ППО знищили всі 4 ворожі ракети «Калібр», які уночі атакували область.

Ключові події:

1. У Львові покажуть унікальну колекцію ікон на склі, стародруків і кераміки. Відкриття виставки відбулося у неділю у Пороховій вежі.

На виставці можна оглянути одну з найбільших збірок українських ікон на склі Гуцульщини та Покуття, стародруки, свічники, ручні хрести, писанки, кераміку, текстиль, дерев’яну скульптуру. Також представлять живопис мистецького середовища Львова та Галичини 20 століття з колекції Івана Гречка.

На цю ж тему: Львів’янам покажуть реставровану вишиванку Грушевської сторічної давнини. У Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського у Львові у середу, 21 червня, о 16:00 відбудеться презентація реконструйованої майстринею салону «Мамина світлиця» Уляною Базюк вишитої сорочки Катерини Грушевської за оригінальною фотографією, датованою 1907 р. Захід присвячений 123-й річниці від дня її народження;

2. У Львові збудують нові заклади торгівлі й харчування з паркінгом. Рішення про будівництво на вулиці Кульпарківській, 93 прийняли під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради.

Читайте також: Приміщення кінотеатру в центрі Львова продали за 25 млн грн. Будівлю придбало ПП «Бутси Бест Прайс». За умовами аукціону воно має облаштувати тут заклад культурного або просвітницького спрямування. Не більше як 150 м2 приміщення можна використовувати під заклад харчування.

Та: До кінця року у Львові мають збудувати майданчик, роботи над яким почали ще у 2020-му. На облаштування дитячо-спортивного майданчика на вулиці Тролейбусна,2а виділили 7 млн грн;

3. Більша частина громадського транспорту у Львові не обладнана кондиціонерами. З 543 одиниць громадського транспорту Львова кондиціонери або вентиляційні системи обдуву салону встановлені у 178. Серед них – у 50 тролейбусах, 14 трамваях та 14 автобусах є кондиціонери, а ще у 100 автобусах – вентиляційні системи.

Читайте також: Який транспорт їздить до Залізничного вокзалу у Львові. Маршрути і графіки. До Львівського залізничного вокзалу можна доїхати декількома видами транспорту. Зокрема, трамваєм, автобусом та маршрутним таксі. Tvoemisto.tv підготувало перелік маршрутів, якими можна найкраще доїхати до залізничного вокзалу;

4. У Львові думають над створенням спеціальної служби з очистки озер. Голова комісії управління екології ЛМР Володимир Лучишин у коментарі Tvoemisto.tv пояснив, що очистка Піскових озер тривала довго через те, що раніше проводили лише поверхневу очистку, а цього разу працювали з дном.

За його словами, наразі починають говорити про створення спеціальної служби з очистки озер при міській раді, яка буде профільно та регулярно займатись цим питанням.

Читайте також: На Львівщині хочуть відремонтувати міст за 360 млн грн. Мостовий перехід розташований в місті Сокаль.

Та: У Львові облаштували ще один питний фонтан. На вулиці Шевченка, 30 облаштували громадський простір із питним фонтаном. Певний час він працював не на повну потужність;

5. Синоптики повідомили, яким буде понеділок. Нині погоду визначатиме теплий сектор циклону з центром над країнами Балтії. Місцями в області також можуть бути короткочасні дощі, вдень подекуди грози. Температура вночі 10 – 15°, вдень 21 – 26° тепла.

У Львові також буде хмарно з проясненнями. Вночі без опадів, вдень короткочасний дощ, гроза. Вночі та вранці туман. Температура вночі 11 – 13°, вдень 22 – 24° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!