Київ

В Ірпені перейменували 29 вулиць, чимало з них на честь українських літераторів

2538 0
Також у місті перейменували два садочки: «Радість» (на вул. Миру) буде називатися «Рута», а садочок «Віночок» (на вул. Київській) – «Червона калина».

На останній сесії Ірпінської міськради перейменували 29 вулиць Ірпеня. Про це повідомив міський голова Олександр Маркушин. 
 
Чимало з вулиць міста носитимуть імена українських митців. Так вулиця Пушкінська отримала нову назву на честь Василя Стуса, Тургенєвська стала вулицею Івана Драча, а вулиця Гагаріна стане Миколи Бажана. Перейменували й вулицю Грибоєдова – тепер це вулиця Поезії.
 

Як вказують мешканці міста, у перейменуванні прослідковується концепція закріплення за Ірпенем статусу літературного міста, оскільки в Ірпені свого часу жили та відпочивали безліч діячів культури, мистецтва та літераторів з усієї України.

Читайте також: Міндовкілля підтвердило забруднення водойм у Бучі та Ірпені

Зокрема Максим Рильський, Ліна Костенко, Леонід Первомайський, Михайло Стельмах, Григорій Кочур та Дмитро Паламарчук. Писати до Ірпеня приїжджали Малишко, Бажан, Сосюра, Вишня, Довженко, Тичина, Гончар, Олійник, Павличко та Воронько.

До слова, місто має навіть власну Літературну премію Ірпеня, засновану у 2020 році, яку вручають авторам-початківцям задля мотивації до подальшої творчості.

Раніше ми писали, що в Ірпені з’явиться Літературний провулок з найбільшим в Україні літературним муралом із зображеннями відомих українських письменників.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!