В історичній частині Львова хочуть розширити готель

3155 0
Наразі рішення не прийняли, відправивши його на доопрацювання.
Фото з виконкому ЛМР

Фото з виконкому ЛМР

Готель «Сент-Федер» (Saint Feder Boutique Hotel), що розташований в історичній частині Львова, на площі Звенигородській, 3, хочуть розширити, звівши прибудову. Сьогодні, 4 серпня, виконавчий комітет Львівської міської ради 4 серпня розглядав можливість затвердження містобудівних умов та обмежень на проєктування і реконструкцію приміщення, однак його відправили на доопрацювання.

Як зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час засідання, йдеться про розширення готелю в південний бік з нижчою поверховістю, ніж готель має зараз. Гранично допустима висота споруд на цій території може становити 18 метрів, а максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 98,00 %.

Читайте також: Три будинки в обмін на школу й садок. Львівська мерія дозволила звести нове житло Під Голоском 

Водночас міський голова Андрій Садовий зауважив, що оскільки нову частину готелю хочуть зробити нижчою, то в тій його частині, яка зараз збудована, буде дисонувати останній поверх, тож порекомендував збалансувати висотність.

«Ми подивилися, як виглядає цей корпус, який пропонують добудувати, і з точки зору естетики, він достатньо милий. Якщо порівняти з будівлею, яка є сьогодні, то, чесно кажучи, нова частина буде значно привітнішою для міста. Але є один нюанс – якщо дивитися по висотності, то в тій частині, яка була збудована раніше, явно один поверх виглядає дисонуючим. Якщо б ви планували реконструкцію старої частини готелю, врахували зауваження головного архітектора і збалансували висотність, то ви б показали гарний приклад», – сказав міський голова.

Рішення щодо цього питання відправили на доопрацювання. Головний архітектор має провести робочу зустріч з власниками.

Читайте також: Кому належать готелі у центрі Львова і чи є серед них росіяни

Зазначимо, що МУО мала отримати Марта Кобилко, співвласниця готелю. Saint Feder Boutique Hotel / Бутік-готель «Сент-Федер» – доволі невелика будівля готелю на площі Звенигородській, 3 належить мешканкам Брюхович Олені Пелех (70%) та Марті Кобилко (30%). Олена Пелех є приватним нотаріусом і депутатом Львівської міської ради від «Європейської солідарності» з 2020 р.

Нагадаємо, на виконакомі 4 серпня також дозволили звести нові багатоквартирні житлові будинки в обмін на будівництво школи та дитячого садка. Йдеться про район Під Голоско, де забудовник інвестує в школу і дитсадок, а натомість отримав дозвіл звести житлові будинки. Більше тут.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!