В окупованій Кремінній окупанти підірвалися під час нарад

2185 0
У приміщенні Кремінської міськради на момент вибуху перебували так звані силовики «ЛНР» і самопроголошений мер.
Фото: t.me/luhanskaVTSA

Фото: t.me/luhanskaVTSA

В окупованому місті Кремінна у Сєвєродонецькому районі Луганської області, у понеділок, 25 квітня, сталися вибухи газу під час нарад у міській раді та у районному відділі поліції. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«У Кремінній окупанти взлетіли в повітря в мерії під час свого збіговиська. Не дотримувалися техніки безпеки. Газ – така штука. Призначені орками на посади зрадники також були у приміщенні. Коротше, проводити наради більше нікому. Навіть у кульки нема чого покласти», – зазначив Сергій Гайдай.

Читайте також: Росіяни зайшли в Кремінну на Луганщині, там тривають бої

За його словами, у приміщенні Кремінської міськради на момент вибуху перебували так звані силовики «ЛНР» і самопроголошений мер.

Одночасно з вибухом газу в будівлі міськради, стався другий вибух побутового газу в районному відділі поліції, де на нараду в цей момент зібралася група колаборантів, які пішли служити окупантам.

Також голова військової адміністрації додав, що українські військові тактично відійшли від уже вщент зруйнованого окупантами Новотошківського.

Читайте також: «Хто буде Карфагеном – Москва чи Київ?». Ярослав Грицак про війну за існування

«У Новотошківському вже практично не залишилось будинків. ЗСУ дещо відійшли, бо просто не було вже де тримати оборону. Ворог продовжує спроби здійснити прориви в Рубіжному та Попасній, бої там тривають. У Рубіжному більша частина міста перебуває під окупантами, вільну частину – хаотично й постійно обстрілюють», – підкреслив Сергій Гайдай.

На контрольованій Україною території Луганської області вдалося частково відновити електропостачання. Гуманітарну допомогу, незважаючи на непросту ситуацію, розвозять у громади щодня.Сергій Гайдай додав, що росіяни активно використовують ботів у соцмережах, щоб поширювати фейки, зокрема про платну евакуацію. Проте це не так – вся евакуація з територій, підконтрольних Україні, відбувається безкоштовно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!