В Україні запрацював відкритий реєстр якості води

2680 0
Українці матимуть змогу дізнатись дані про якість води, яку вони споживають та в якій купаються.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Держводагенство вперше оприлюднило дані про якість води. Реєстр доступний на державному порталі відкритих даних, повідомляє на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування України Олексій Вискуб.

За словами чиновника, ці відкриті дані дозволять мешканцям побачити, якою є якість поверхневих вод поблизу їхнього дому, роботи й місць відпочинку. Також ці дані дозволять громадським активістам краще розуміти вплив промислових відходів на довкілля та контролювати дотримання законодавства в екологічній сфері.

Читайте також: Львівську воду можна пити. Але є кілька «але»

«Дані про екологічний моніторинг в Україні традиційно викликають високий суспільний інтерес. Майже 80% населення України забезпечується питною водою з поверхневих джерел, серед них майже 75% – із Дніпра», – зазначив Олексій Вискуб.

Читайте також: Як споживати воду ощадливо. Поради

У Львівській області заміри якості води проводить Львівське обласне управління водних ресурсів та Дністровське басейнове управління водних ресурсів. Вони проводять заміри річок, які входять в басейн Дністра та Вісли.

Зазначимо, що актуальні гігієнічні вимоги до питної води, призначеної для споживання людиною, можна переглянути ТУТ.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!