Політична реклама

Вагітним львів'янкам роз'яснюють хто має право на грошову допомогу

2636 0
Відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», право на допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами мають вагітні жінки, які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», право на допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами мають вагітні жінки, які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Як повідомляє прес-служба Львівської міськради, право на допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами мають:

- жінки з числа військовослужбовців Збройних сил;

- жінки, звільнені з роботи у зв’язку з ліквідацією підприємства, установи та організації;

- жінки, зареєстровані у державній службі зайнятості як безробітні;

- аспірантки, докторантки, клінічні ординатори, студентки вищих навчальних закладів І-IV рівня акредитації та професійно-технічних навчальних закладів. Жінка, яка продовжує навчання, має право на виплату стипендії або допомоги за її вибором. При цьому допомога призначається з дня припинення виплати стипендії по день закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами;

- безробітні жінки;

- суб’єкти підприємницької діяльності, які не сплачують страхові внески.

Допомога може бути призначена за місцем фактичного проживання за умови подання довідки про неодержання зазначеної допомоги в органах праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Для призначення допомоги до районного відділу управління соціального захисту необхідно подати такі документи:

- Заява про призначення усіх видів соціальної допомоги за формою, затвердженою наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 08.06.2006 № 215.

- Довідка, видана лікувально-профілактичним закладом, форма № 147/о.

- Довідка з місця навчання про те, що жінка навчається.

- Довідка ліквідаційної комісії про те,  що жінка звільнена з роботи у зв`язку з ліквідацією підприємства, установи та організації.

- Довідка центру зайнятості про те, що жінка зареєстрована в центрі зайнятості як безробітна.

- Довідка Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності про те, що жінка - суб`єкт підприємницької діяльності  не сплачує страхові внески.

- Особи, які усиновили чи взяли під опіку дитину протягом двох місяців з дня її народження, подають рішення про усиновлення чи встановлення опіки.

- Особи, які усиновили чи взяли під опіку дитину протягом 2 місяців з дня її народження, подають рішення про усиновлення чи встановлення опіки.

«Допомога по вагітності та пологах виплачується за весь період відпустки по вагітності та пологах тривалістю 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі ускладнених пологів або народження двох чи більше дітей – 70) календарних днів після пологів, тобто 126 календарних днів. В разі ускладнених пологів період непрацездатності по вагітності та пологах становить 140 календарних днів.

Жінкам, віднесеним до 1 – 4 категорії осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, допомога надається тривалістю 180 календарних днів (по 90 днів до та після пологів). За період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, що збігається з відпусткою по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, допомога у зв’язку з вагітністю та пологами виплачується незалежно від одержання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку в розмірі, визначеному для непрацюючих жінок», - повідомили в управлінні соціального захист у Львівської міської ради.

Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами не призначається:

1) якщо звернення за нею надійшло пізніше, ніж через 6 місяців з дня закінчення періоду непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами;

2) якщо стався викидень.

Для отримання детальнішої інформації мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до районних відділів управління соціального захисту:

Галицький: тел.: 235-80-83 (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський: тел.: 235-71-62 (вул. Театральна, 10)

Залізничний: тел.: 295-82-28 (вул. Виговського, 34)

Франківський: тел.: 237-50-81 (вул. Ген. Чупринки, 85)

Шевченківський: тел.:  252-28-40 (вул. Липинського, 11)

Сихівський: тел.: 254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!