«Від неділі і до вівторка». Єпископи УГКЦ у США закликали до триденної молитви за мир в Україні

18270 0
Єпископи закликають кожного священника, спільноту, родину молитися за Україну.
Фото: Gazeta.ua

Фото: Gazeta.ua

З огляду на те, що ворожі військові сили оточили демократичну Україну та її волелюбний народ, єпископи УГКЦ у США, на чолі з владикою Борисом Ґудзяком, закликали вірних та всіх людей доброї волі до триденної молитви і посту за мир в Україні, починаючи з неділі, 13 лютого, повідомили у департаменті інформації УГКЦ.

Читайте також: «Замість страху та паніки моя відповідальність полягає в тому, щоб бути в Україні», – американець про те, чому він не евакуюється у США

«Ми просимо, щоб у неділю, 13 лютого, наші священники та парафії, монаші спільноти, родини та окремі вірні почали триденні молитовні чування за мир та навернення сердець тих, хто проповідує насильство та розпалює війну», – йдеться у зверненні.

Враховуючи негайність нашого заклику, єпископи закликають кожного священника, парафію і монашу спільноту, кожну родину та кожну людину у свій спосіб приєднатися до молитовного чування.

«Нехай наші храми будуть відчиненими, нехай молитва спільноти чергується з особистими молитвами. Проводьте та беріть участь у богослужіннях, моліться Ісусову молитву, на вервиці, молитовно читайте Святе Письмо. Постіться, щоб зосередитися на надії, яку може дати лише Бог», – закликають архиєреї.

Читайте також: Молитва ламає залізо! Владика Володимир Груца про загрозу російської агресії

За їхніми словами, ескалація війни, яку Кремль веде вже вісім років, призведе до жорстокого кровопролиття та безміру людських страждань. Загинуть десятки тисяч, а мільйони стануть біженцями. Економічних та політичних наслідків суспільного спустошення та матеріального руйнування в Україні зазнає увесь світ.

Разом з тим, у зверненні зазначається, що українці всіх віросповідань досвідчили таїнство. У нашій новітній історії ми бачили як без війни та кровопролиття впала Залізна Завіса, розпалася радянська тюрма народів, отримали свободу наші Церкви, пишуть владики.

«Ми покладаємося на Господа і просимо про Його заступництво. Молимося за порятунок і відвагу для українського народу. Подивляємо його віру і стійкість. Благаємо Господа зберегти країну і народ від подальшої навали», – зазначають єпископи УГКЦ у США.

Читайте також: «Війна була б безумством». Папа Римський закликав до деескалації конфлікту навколо України

Нагадаємо, США закликали американців покинути Україну упродовж 48 годин та евакуюють своїх дипломатів. Уже два посольства, Німеччини та Канади, заявили, що тимчасово переводять свою роботу до Львова. У Міністерстві закордонних справ України просять зберігати спокій та не панікувати. 

За даними розвідки, Росія поступово нарощує війська біля кордонів з Україною. Газета The Washington Post, посилаючись на джерела з числа офіційних осіб і співробітників американської розвідки, поширила твердження про те, що Росія «стягнула до кордонів України близько 70% сил та засобів, необхідних для великомасштабного вторгнення». Західні медіа повідомляють, що напад може відбутися 15-16 лютого.

Напередодні міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що Львів готовий прийняти тих, хто шукатиме безпеки та притулку, зокрема і його сім’я. Про те, що робить Львів та Львівщина для того, аби підготуватися до можливого вторгнення Росії, як розгортають тероборону у місті та області, чи є належні укриття та дієва система оповіщення населення, Тvoemisto.tv розпитало у голови Львівської МТГ Андрія Садового та керівника Львівської ОДА Максима Козицького. Читайте матеріал за посиланням

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!