Відкриття центру для жертв війни та патріотичні квітники. Головні події дня у Києві

774 0
Дайджест новин за 3 червня.
Фото: Київська МДА

Фото: Київська МДА

Київська дитяча залізниця

Цієї суботи, 4 червня, Київська дитяча залізниця розпочинає 69-й сезон руху поїздів, пасажирських перевезень та навчально-виробничої практики. Кожен охочий матиме змогу здійснити мандрівку Сирецьким парком. У червні, липні та серпні потяги курсуватимуть з четверга до неділі. А у вересні та жовтні – у вихідні дні.

Ремонт фунікулера

Після завершення робіт із консервації вестибюля Київський фунікулер закривається на плановий ремонт.

Кризовий центр

8 червня у столиці розпочне роботу Київський міський кризовий центр «Соціотерапія», у якому безкоштовно надаватимуть спеціальну антистресову допомогу цивільним, котрі пережили кризові події під час загострення воєнних дій на території України. 

До реабілітаційного курсу входять заняття із психологічної корекції у групах, індивідуальна робота з психологом, опанування технік самодопомоги при стресі, технік релаксації та багато іншого. Головна мета – ефективно допомогти людині з гострою стресовою реакцією, тривожними та депресивними розладами навчитися контролювати свій стан, адаптуватися та повірити в майбутнє, захотіти жити, а не існувати, змирившись із тим, що кожен день спричиняє біль та страждання.

Телефони для довідок чи запису до Київського міського кризового центру «Соціотерапія»: (044) 524-89-90, (044) 258-68-91, (044) 524-44-71, (044) 524-34-93.

Благоустрій

Інсталяцію з квітів «Привид Києва», створену в Подільському районі столиці на вулиці Олени Теліги, внесли до Національного реєстру рекордів України в номінації «Найбільша квітково-патріотична композиція». 

Композиція розташована у Подільському районі. Площа квітника становить 150 кв. м, складається він з 23,5 тисяч квітів. Додамо, що у різних частинах Києва поступово з’являються патріотичні квітники. Так, у Солом’янському районі створили квіткову композицію «Київська Мадонна в метро». На площі біля Деснянської районної державної адміністрації відкрили квітник, на якому зображений літак «Мрія». 

Крім того, у Дніпровському районі міста з’явилась квіткова композиція у вигляді знаменитої марки з зображенням українського військового на фоні російського корабля.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!