Військовим у Львові передадуть тепловізори, гроші на які зібрали за допомогою Львівського Лицаря

1745 0
Сьогодні, 5 серпня, о 13:00 біля Львівського лицаря на пл. Ринок,1 учасникам АТО передадуть прилади нічного бачення, куплені за гроші, які пожертвували львів’яни та гості міста на потреби війська.
Фото: inlviv.net

Фото: inlviv.net

Дерев’яну фігуру Юрія Змієборця – міського лицаря встановили у Львові біля входу в Ратушу 30 липня. Виготовили лицаря з липового дерева львівські митці. Жертводавці прибивали до його щита бляшки, таким чином символічно укріплюючи оборону України.

Як повідомляють організатори, кожен, хто складає пожертву не менше аніж 100 грн, має право зміцнити щит Святого Юрія символічною металевою пластиною із викарбуваним тризубом. Другу таку пластину жертводавець отримує у подарунок на пам’ять про подію.

Зібрані кошти використовують на закупівлю термовізорів, приладів нічного бачення та іншого обладнання, яке вкрай потрібне нашим військовикам.

Довідка. Сто років тому Львів стояв перед небезпекою російської агресії. На потреби мобілізації та на зміцнення своєї обороноздатності львівська громада провадила збір коштів. У 1916 році для залучення благодійних пожертв на потреби війська у місті створили Львівського Лицаря: з дерева був вирізьблений лицар і кожен, хто складав пожертву на зміцнення війська, мав прав право забити у його щитметалевий цвяшок, у такий спосіб «зміцнивши» дерев’яного лицаря металевими латами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!