Вулицю Стрийську планують розвантажити: місто реорганізує рух, а забудовник зведе «Park & Ride»

4464 0
Перехоплювальний паркінг на вул. Стрийській, біля іподрому, передбачають на 1264 паркомісця.
Умовне фото / VRR

Умовне фото / VRR

Забудовник, який зводить один з житлових будинків неподалік «Арени Львів», повністю профінансує перехоплювальний паркінг на вулиці Стрийській. Таке рішення врешті прийняли після кількох років обговорень будівництва паркінгу. Зараз міськрада працює над тим, аби організувати на вулиці рух. Про це повідомили у департаменті містобудування ЛМР. 

«Перехоплювальний паркінг має розвантажити вулицю Стрийську. Планується, що водії, які в’їжджатимуть у місто, залишатимуть авто на стоянці і пересідатимуть на громадський транспорт. Так буде швидше і зручніше».

Читайте також: У Львові визначили локації, де хочуть облаштувати перехоплювальні паркінги 

Окрім паркінгу, планують працювати над організацією руху на Стрийській – виділити смугу для громадського транспорту,  додати зупинки, збільшити кількість автобусів, що їдуть від «Ашану» в місто. 

Заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач зауважив, що ділянка, де буде паркінг, у комунальній власності, по завершенні всіх робіт «Park & Ride» також має залишитися у комунальній власності.

Tvoemisto.tv інформувало, що фінансуватиме паркінг ТзОВ «ПРОСТІР ПЛЮС», якому дозволили збудувати багатоквартирний житловий будинок на вулиці Стрийській, 121б, 121в, 121г. Детальніше про новий комплекс читайте тут.

Читайте також: Біля іподрому у Львові збудують житло. Забудовник профінансує перехоплювальний паркінг

До слова, про перехоплювальні паркінги у Львові говорять вже кілька років. Їх планують облаштувати на кожному магістральному в'їзді у місто. Перший такий паркінг на 1200 авто хотіли облаштувати на ділянці навпроти ТРЦ King Kross Leopolis. Роботи планували виконати у 2022 році, проте через зменшення фінансування їх відтермінували. Торік у жовтні місто визначило 7 локацій, де можуть бути перехоплювальні паркінги.

Нагадаємо, що «Медіа-хаб «Твоє місто» організовував публічну дискусію на тему «Львів як транспортний хаб: зручне місто для мешканців та швидкий шлях від/до кордону». На ній спільно з архітекторами, експертами з містобудування, інженерами, керівниками управлінь транспорту міста та області обговорили важливі візійні питання, що стосуються розвитку транспорту, архітектури, проєктування нових об’єктів забудови та загалом розвитку інфраструктури у Львові.

Софія Шавранська

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!