Київ

Вибухи у суді в Києві. Судитимуть працівників СІЗО, які не обшукали підозрюваного

460 0
Працівники ізолятора передали арештанта конвойній службі Нацгвардії без жодного обшуку

Слідчі Державного бюро розслідувань передали до суду обвинувачення щодо шести співробітників Київського слідчого ізолятора, які мали обшукати підозрюваного Ігоря Гуменюка перед конвоюванням до зали суду. Про це інформує пресслужби ДБР.

Слідство встановило, що працівники ізолятора передали арештанта конвойній службі Нацгвардії без жодного обшуку речей. Конвой теж не провів особистий обшук та огляд речей Гуменюка перед тим, як доставити його до суду.

Як зазначили в ДБР, правоохоронців не здивував той факт, що при температурі +28 градусів підсудний був одягнений у теплий светр.

Крім того, троє працівників СІЗО тривалий час підробляли акти обшуків камер, хоча фактично таких перевірок не робили. Так, затримані в ізоляторі мали можливість користуватися забороненими речами та предметами.

Зокрема, в камері Гуменюка вилучили гліцерин, каніфоль, електродроти та інші хімічні речовини. Експерти встановили, що частина з цих речовин була у складі саморобних бомб, які здетонували в суді.

Йдеться про розслідування вибухів у суді 5 липня 2023 року під час слухання справи Ігоря Гуменюка. Тоді обвинувачений проніс у будівлю установи саморобну вибухівку. Унаслідок детонації були поранені двоє правоохоронців, а сам підривник загинув.

Трьом співробітникам Київського СІЗО, де утримували Гуменюка, інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), ще трьом — службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України). Залежно від статті, їм загрожує обмеження волі до трьох років або ув'язнення терміном до п'яти років.

У грудні 2023 року у справі про вибухи в Шевченківському райсуді визнали винними двох співробітників конвойної служби Нацгвардії. Суд призначив їм покарання у вигляді арешту з утриманням у дисциплінарному батальйоні для військовослужбовців.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!