Київ

У Києві кримчанка оформила український паспорт після підтвердження особи по відеозв’язку

808 0
Для отримання ID-картки кримчанка мала пройти процедуру встановлення особи з залученням родичів, однак вони не могли бути присутні особисто, тому підтвердження особи відбулося по відеозв’язку.
Фото: МВС

Фото: МВС

У столиці переселенка з окупованого Криму оформила паспорт громадянина України у вигляді ID-картки, підтвердивши свою особу за допомогою відеозв’язку. Про це повідомляє портал МВС.

Документ оформили працівники Солом'янського відділу Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби. Повідомляється, що після початку широкомасштабної війни українка поїхала з тимчасово окупованого росією півострова до Києва. Після досягнення 18 років для отримання ID-картки кримчанка мала пройти процедуру встановлення особи з залученням родичів, сусідів. Батьки дівчини не могли бути присутні особисто, тому підтвердження особи відбулося по відеозв’язку.

У Державній міграційній службі зауважили, що під час війни у системі МВС України продовжують створювати умови, щоб українці могли вчасно оформити та отримати необхідні документи. Зокрема, встановлення осіб відбувається за допомогою відеоконференцзв'язку. Цей процес спрощує оформлення паспорта в Україні.

Нагадаємо, кожен українець, який досягнув 14-річного віку, зобов'язаний отримати паспорт громадянина України. З переліком документів для оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-карти після досягнення 18-річного віку, а також порядком проведення відеоконференцзв’язку можна ознайомитися на сайті Державної міграційної служби України

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!