Як у Львові реставрують браму з житлового будинку. Фото, відео

1324 0
Реставрація триватиме ще півтора місяці.
фото: бюро спадщини у львові

фото: бюро спадщини у львові

У межах Днів реставрації у Бернардинському дворику фахівці продовжують проводити показову реставрацію історичної дерев’яної брами з будинку вул. Князя Романа, 34. Мешканці будинку раніше звернулися та стали на чергу для реставрації цієї брами, оскільки вона була знищена та прогнила. Про це повідомив під час стріму Tvoemisto.tv директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

«Бюро спадщини» є координатором програми співфінансування реставрації брам та вікон у Львові. Зокрема, за 2018-2019 ми набрали понад 250 заявок, реставрували 62 брами, цього року – вже 18», – каже він.

Приміром, брама на вул. Князя Романа коштує 80 тисяч гривень, з них 70% фінансує міська рада, а 30% – мешканці будинку. Саме цій брамі 110 років, її відновлюють за спогадами мешканців, фасадом будинку і за сучасним виглядом самої брами.

Реставрація триватиме ще півтора місяці. Працівники «Бюро спадщини» кажуть, що вона точно зможе прослужити 50 років. А деякі брами в місті мають і по 200 років.

Додамо, що у межах Днів реставрації до п'ятниці у спеціальній альтанці в режимі реального часу можна спостерігати за процесом відновлення дерев'яної брами та вікна.

Фото Бюро Спадщини у Львові


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!