Яким буде Грибовицьке сміттєзвалище після рекультивації та чим закінчився заколот в рф. Підсумки доби

1097 0
Нині 25 червня та 487 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: росЗМІ

Фото: росЗМІ

Ситуація на фронті: ЗСУ звільнили кілька позицій під Красногорівкою, що на Донеччині, які були окупавані росією ще у 2014 році. «Новина запізнилася на тиждень. Тут зрозумілі певні тактичні міркування. Дійсно, під Красногорівкою заволоділи кількома позиціями внаслідок добре підготовленого штурму. Були й імітації дій, підтримка артилерії та важкої техніки», – зазначив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

Як повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, східне угруповання військ ЗСУ учора розпочало наступ на декількох напрямках одночасно і всюди є просування вперед. Зокрема, українські війська просуваються вперед у напрямках Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідне, Кліщіївка, Курдюмівка.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу 29 бойових зіткнень.

Українська авіація  та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 21 удар по районах зосередження противника та знищили два його зенітно-ракетних комплекси. Уражено 12 гармат на вогневих позиціях та 2 станції РЕБ окупантів. Збито 6 розвідувальних БпЛА.

Читайте також: У Львові відкрили виставку робіт фотографа, що загинув на війні. Представлено майже 200 робіт трьох розмірів. У тому числі 35 нових фото, які знайшли рідні на останній флешці Максима з Бахмута.

Ключові події:

1. Ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що його найманці розвертають колони і йдуть у зворотному напрямку в польові табори.

На цю ж тему:

2. В УКУ обрали нового ректора. Хто ним став. Тарас Добко був першим проректором УКУ з 2008 року.

Читайте також: «Жити таїнством. Вісім розмов з митрополитом Борисом Ґудзяком». У Львові відбулася презентація книги. Книжка розмов між митрополитом Борисом Ґудзяком і письменницею Богданою Матіяш для читача є нагодою у час війни зосередитися на низці тем, які запрошують до віднайдення в собі самих внутрішнього миру;

3. У Бродах відреставрують історичну синагогу, що обвалилася. На це виділять кошти з місцевого бюджету.

Читайте також: На Львівщині відреставрують замок XVII століття. Йдеться про замок, що розташований у місті Броди, кошти на це виділять із обласного бюджету;

4. Як виглядатиме Грибовицьке сміттєзвалище після рекультивації. «На полігоні почали розпрацьовувати концепцію того, що тут буде у майбутньому, вона є дуже багатоелементною і її ще потрібно вибудувати з точки зору фінансів, можливості залучення інвесторів, логістики тощо. Але гарна історія полягає в тому, що тут на місці, яке наводило жах на людей, буде фантастична територія. Воно стане окрасою міста, яка приваблюватиме мешканців і гостей громади», – зазначив голова комісії екології, природокористування та енергозбереження, депутат Володимир Лучишин.

Читайте також: У Львові на вулиці Шевченка змінили організацію дорожнього руху. Нова схема руху почала діяти 24 червня.

Та: У Львові біля ринку «Шувар» пропонують облаштувати транспортний туннель. Загальна довжина тунельного автошляху становитиме 746,2 м. Із них – 617,5 м прокладуть проспектом Червоної Калини, а ще 128,7 м – через вул. Чукаріна – пр. Червоної Калини;

5. Нині у Львові громадський транспорт курсуватиме зі змінами. Перелік і маршрути. У місті відбудеться традиційний благодійний велопробіг «Кручу педалі, щоб вони жили» та пробіг «Воля. Перемога. Об’єднання».

Читайте також: Що робити і куди звертатися якщо впало дерево. Необхідно телефонувати за номером 102 або 112, щоб зафіксувати факт падіння дерева. Після цього варто повідомити органи місцевого самоврядування. У випадку, якщо є постраждалі, потрібно викликати швидку допомогу за номером 103. Якщо дерево впало на електричні дроти, то потрібно викликати ще аварійну службу.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!