Які дерева характерні для Львівської області

806 0
Найбільше за останній рік у Львові висадили кленів, лип, дубів, грабів, гіркокаштанів, буків, сакур і магнолій.

Тривалий час у Львові садили ясени, що призвело до чималих проблем. Адже при кожному буревії найбільше падало саме ясенів, тому їх почали садити менше. Також донедавна в місті садили багато платанів, зокрема під час оновлення площі біля оперного театру та реконструкції вулиці Бандери. Крім того, ці дерева ростуть на Городоцькій, а також на Хуторівці. І це лише частина платанів, які посадили у місті за останні роки. Проте, як розповіла у коментарі Tvoemisto.tv, доцентка кафедри ландшафтної архітектури, садово-паркового господарства та урбоекології НЛТУ Оксана Олейнюк-Пухняк, це не найкращий вибір для нашого міста. 

На її думку, кліматичні умови у Львові несприятливі для цих дерев, які до того ж є алергенними. Платани погано почуваються у вологості та в холодні зими. Так само поширені були свого часу клени, хоча насправді це дуже крихкі дерева, які не надто підходять для висаджування у Львові.

Типовими львівськими деревами є аборигенні види: буки, липи, граби й давно забуті в’язи.

«Львову була притаманна висока культура озеленення, принаймні до 1939 року. В архівних матеріалах можна знайти багато видів дерев, які росли у місті. Варто йти тими самим кроками у відновленні озеленення Львова. Щоб відновити дерева, які вже відходять, на тому самому місці варто садити той самий вид», – пояснила Оксана Олейнюк-Пухняк.

Читайте також: Зелений Львів. Як змінився підхід до озеленення міста

Натомість найбільше за останній рік у Львові висадили кленів, лип, дубів, грабів, гіркокаштанів, буків, сакур і магнолій. Це вдалося, зокрема, завдяки проведенню акції «Подаруй місту дерево», яку чотири роки тому розпочало місто. Із кожним сезоном щораз більше мешканців та власників бізнесу мають бажання долучитися до висаджування дерев у своїх районах та в середмісті.

Нагадаємо, що нещодавно у тексті Tvoemisto.tv розповіло про те, як у Львові покращують озеленення, що вдалося досягти за останні роки, як змінюють підходи до вирішення екологічних проблем та які у нас недопрацювання. Детальніше - у посиланні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!