Які проєкти планують реалізувати на Львівщині в межах агломерації

1235 0
Ціллю цих проєктів є підвищення якості життя мешканців.
ФОТО: FREEPIK.COM

ФОТО: FREEPIK.COM

На Львівщині розробили шість проєктів розвитку Львівської агломерації. Одним із завдань цих проєктів є підвищення якості життя через безбар’єрний доступ до громадського транспорту. Про це повідомила пресслужба Управління транспорту та зв'язку Львівської ОДА.

В межах програми Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні» відбулося підсумкове засідання робочої групи з розроблення проєктів Стратегії розвитку Львівської агломерації на період до 2027 року та Плану заходів з її реалізації на 2024-2025 роки.

У ході засідання представники робочої групи «Транспортна інфраструктура» скерували для розгляду керівному комітету Львівської агломерації наступні проекти: 

  • Розвиток велосипедного руху у Львівській агломерації.
  • Удосконалення приміського залізничного сполучення у Львівській агломерації.
  • Підвищення безпеки дорожнього руху та розвиток дорожньої мережі у Львівській агломерації. 
  • Удосконалення приміського автобусного сполучення у Львівській агломерації.
  • Влаштування перехоплювальних паркінгів на під'їзді до Львова. 
  • Розвиток логістичного потенціалу Львівської агломерації.

 

«Ціллю цих проєктів є підвищення якості життя через безбар’єрний доступ до громадського транспорту на чистій енергії та сприяння доступу до якісної освіти, медичних закладів, відкритості, безпеки й екологічної стійкості міст і населених пунктів», – зазначив начальник управління транспорту та звʼязку ЛОВА Степан Рудницький.

Читайте також: Чому селянам вигідне створення Львівської агломерації

Довідка

Львівська агломерація – це суспільно-територіальне утворення, яке є осередком економічного розвитку. Площа агломерації складає 35 кілометрів з центром у м. Львів. Вона включає в себе 18 територіальних громад, а це 351 населений пункт.

До складу Львівської агломерації увійшли 18 громад області, які поєднані між собою соціальними, економічними, культурно-історичними та інфраструктурними зв’язками. Йдеться про Бібрську, Великолюбінську, Городоцьку, Давидівську, Жовківську, Жовтанецьку, Зимноводівську, Івано-Франківську, Куликівську, Львівську, Мурованську, Новояричівську, Оброшинську, Підберезцівську, Пустомитівську, Сокільницьку, Солонківську та Щирецьку громади.

Нагадаємо, 24 листопада на Львівщині схвалили першу в Україні Стратегію розвитку агломерації. Ця Cтратегія – не просто інструмент залучення коштів, а й черговий крок до євроінтеграційного поступу держави.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!