На які лікарні у Львові скаржаться найбільше та волонтери про труднощі зі зборами. Підсумки доби

6109 0
Нині 20 вересня та 573 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: Главком

Фото ілюстративне: Главком

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 24 бойових зіткнення. Українська авіація завдала удару по пункту управління противника, 16 – по його районах зосередження та 3 – по ЗРК. Підрозділами ракетних військ уражено 3 пункти управління, зенітно-ракетний комплекс, 9 артилерійських засобів, склад боєприпасів та ворожу станцію РЕБ.

Уночі окупанти атакували Україну 24 дронами-камікадзе типу «Shahed-136/131», з яких 17 було знищено засобами протиповітряної оборони України. Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: На Львівщині планують створити 50 мобільних груп для збиття ворожих «Шахедів». Козицький вважає, що в холодний період по області в основному будуть бити дронами.

На цю ж тему:

Акцент дня: На роботу до Львова, на відпочинок – за місто, або Що нам дасть Львівська агломерація. Що таке агломерація, якою буде Львівська, що конкретно вже вдалося зробити, які проблеми вирішити, а які ще попереду. На ці та інші питання відповіли представники обласної та міської влади, також експерти, залучені до розвитку Львівської агломерації, під час дискусії, яка відбулася в межах цьогорічної «Майстерні міста» у Львові.

Ключові події:

1. Побиття чоловіка у ТЦК на Львівщині. ДБР розслідує інцидент. У соціальній мережі поширюють відео інциденту у Самбірському Територіальному центрі комплектування, де б’ють та погрожують чоловіку з Харкова.

Читайте також: У Львові блогер знімав будівлю Служби безпеки та закликав вдарити по ній російськими ракетами. Його аудиторія налічувала понад 1,7 тис осіб.

Та: Чоловіка, який у Львові хотів вкрасти прах агента нквс, оштрафували. Личаківський райсуд Львова виніс вирок Руслану Літвінову, який намагався викрасти прах Кузнєцова;

2. На які лікарні у Львові скаржаться найбільше. Список НСЗУ. Перше територіальне медичне об’єднання Львова займає перше місце, наразі уже 11 скарг за 2023 рік. Керівниця Національної служби здоров’я України Наталія Гусак повідомила, що люди також скаржаться на Львівський обласний онкологічний центр.

На цю ж тему: Що робити, якщо у лікарнях відмовляються надавати безкоштовні медичні послуги чи вимагають грошей. Пояснення. В такому випадку ви або ваші близькі можуть поскаржитися на неправомірні дії лікаря як на місцевому рівні, так і в НСЗУ.

Читайте також: До Львівської обласної лікарні приєднали два медзаклади. Зокрема, обласну лікарню відновного лікування №3, що у Соснівці, та обласне патологоанатомічне бюро.

Та: На Львівщині створили дитяче медоб’єднання лікарень. Депутати ЛОР ухвалили приєднання львівського «ОХМАТДИТу» до Західноукраїнського спеціалізованого медичного дитячого центру. Новий медичний заклад матиме назву «Львівський регіональний клінічний центр медицини дитинства»;

3. Розслідування виявило зв’язки проросійського нардепа Юрія Бойка з трьома ЖК в Києві. Пов’язаний з нардепом фонд володіє десятками квартир в Києві.

Читайте також: Суд втретє арештував ділянку в Брюховичах, де замість школи планують збудувати апартаменти. Новий арешт на ділянку наклали як забезпечення позову місцевого мешканця.

Та: Киян запрошують долучитися до проєктування зелених зон та алей на Мостицькому масиві. Результати опитування будуть передані РДА Подільського району;

4. «Не хочу вірити, що люди збайдужіли». Львівські волонтери про труднощі зі зборами і що зараз потрібно військовим.  Попри заяви влади та профільних міністерств про забезпечення військових аптечками, засобами захисту, технікою, харчуванням тощо, чималу частку потреб на фронті закривають волонтери. На другий рік повномасштабної війни збори дещо призупинились. Волонтери мають цьому різні пояснення, проте продовжують приймати запити від захисників та шукати для них необхідне.

Tvoemisto.tv поговорило з кількома львівськими волонтерами й дізналося, які зараз є потреби у військових, на що збирають кошти і куди можна задонатити;

5. У Львові в колишній фабриці повидла 8 років проводили реконструкцію. Що там відкриють. Її перетворили на найбільший у місті центр сучасного мистецтва Jam Factory Art Center. Артцентр відкриють виставкою творів українських художників «Наші роки, наші слова, наші втрати, наші пошуки, наші ми». Виставка побудована за принципом новел та об’єднує твори на двох дистанціях – між сьогоденням і минулим та між персональними переживаннями й досвідами воєнного часу.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!