У Києві у сім разів зросла кількість хворих на коронавірус

1014 0
Також лікарі відзначають зміни симптомів.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

За місяць кількість випадків захворювання на Covid-19 у Києві зросла у понад 7 разів. Так, за тиждень із 8 до 14 серпня у столиці зареєстрували 316 випадків лабораторно підтвердженого Covid-19, а минулого тижня – 2278 випадків. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Також зростає кількість тяжких випадків, що потребують стаціонарного лікування. Станом на сьогодні в лікарнях столиці дорослих пацієнтів із Covid-19 перебуває вдвічі більше, ніж на початку вересня, а дітей – вчетверо більше.

Читайте також: Україна отримає 500 тисяч доз вакцини, адаптованої до «Омікрона»

Крім того, лікарі відзначають зміни в основних симптомах хвороби.

«Якщо раніше здебільшого це було підвищення температури, нежить, кашель, пневмонії, то сьогодні хвороба в легких формах може даватися взнаки розладами кишково-шлункового тракту, а у складних – «бити» по серцево-судинній і судинно-мозкових системах і навіть проявлятись інсультом або інфарктом. І все це можливо на тлі нормальної температури тіла. Через таку підступність Covid-19 дуже важливо прислухатися до свого організму, залишатися вдома та негайно звертатися до лікаря при найменших проявах нездоров’я», – сказала вона.

Очільниця департаменту охорони здоров’я наголосила, що найкращою профілактикою коронавірусу та його складних наслідків лишається вакцинація, а також дотримання протиепідемічних заходів.

Додамо, що щепитися у столиці можна в центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах, ТРЦ «Gulliver», «River Mall», «Універмаг «Україна». Крім того, на базі комунальних закладів охорони здоров’я функціонують мобільні бригади, які за заявками можуть виїжджати на вакцинацію організованих колективів. Щодо протиепідемічних заходів, то, за словами Гінзбург, нехтувати ними в жодному разі не можна.

Софіко Векуа
____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!