Закриття мосту та активна дерусифікація. Головні події дня у Києві

646 0
Дайджест новин за 21 червня.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Ратифікація Стамбульської конвенції

Президент Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (більш відома як Стамбульська конвенція), раніше ухвалений Верховною Радою. 

Ратифікація вважається сигналом напередодні саміту ЄС щодо готовності України впроваджувати необхідні реформи, оскільки для держав-членів ЄС це є своєрідним «маркером цивілізованості». Це рішення, що відкладалося багато років – зокрема, через позицію Всеукраїнської ради церков – було особливо важливими для Нідерландів та Швеції, двох країн-скептиків, які зрештою погодилися підтримати статус кандидата для України.

Парламент повернув мита на розмитнення авто

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7418 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування», який передбачає стягнення мита за розмитнення автомобілів. 

Обмеження руху на мостах

З 22 червня обмежують рух приватного транспорту на Південному мості. Рух буде дозволено лише для спецтранспорту екстрених та аварійних служб, громадського транспорту, транзитного вантажного транспорту, авто зі спеціальними перепустками.

Перенесення кіосків

У Києві МАФи біля станцій метрополітену, що перешкоджають доступу до укриттів та сховищ, перенесуть на інші локації. 

До переліку тих, які планують прибрати, належать кіоски біля наземних входів і виходів станцій метрополітену, місцях зупинки громадського транспорту, біля захисних споруд і укриттів цивільного захисту населення.

Усіх власників тимчасових споруд повідомлять про необхідність перенести МАФи та причини такого рішення, вони мають у триденний термін самостійно демонтувати і перенести торгові точки. Якщо цього не виконають, то споруди демонтують і перевезуть на штрафмайданчик. 

Дерусифікація

У застосунку «Київ Цифровий» завершилось рейтингове електронне голосування щодо перейменувань міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією та білоруссю. Загалом отримали понад 6,5 мільйонів голосів. Серед нових назв вулиць – Романа Ратушного, Князів Острозьких, Українських Героїв тощо. 

Перейменування

На сайті Кабінету міністрів створили петицію з вимогою перейменувати Національну музичну академію України імені Чайковського на честь українського композитора. Уряд розгляне її, якщо вона набере 25 тисяч голосів. 

Водночас Київська консерваторія виступила за збереження в назві імені Чайковського.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!